NEA

To Amarok 580X είναι το Raptor της Volkswagen

Αυτή είναι η πιο extreme εκδοχή του Amarok που αποδίδει 258 άλογα και πετά το γάντι στο Ford Ranger Raptor.

Μέχρι η τωρινή γενιά του Amarok να αντικατασταθεί από ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο η Volkswagen ανακοίνωσε την έκδοση W580Χ. Η οποία είναι μία βελτιωμένη εκδοχή του W580S με τον twin-turbo τρίλιτρο V6 πετρελαιοκινητήρα να αποδίδει 258 άλογα και 580 Nm ροπής. Που περνούν στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου οκτώ σχέσεων.

Προσφέρεται επίσης και snorkel για την εισαγωγή του κινητήρα, αναβαθμισμένα αμορτισέρ και 18 ιντσών τροχού με μεγάλα off road ελαστικά. Ανάμεσα στα διάφορα καλούδια υπάρχει αυξημένη διαδρομή της ανάρτησης και ακόμη μεγαλύτερο απόσταση από το έδαφος, bi-xenon φωτιστικά σώματα με LED ημέρας, θερμαινόμενα καθίσματα κ.α. Την όλη αναβάθμιση έχει αναλάβει η Walkinshaw από την Αυσταλία.

Αξιοσημείωτο είναι πως η συγκεκριμένη έκδοση του Amarok βλέπει ευθέως στο Ranger Raptor και στην πολύ μεγάλη επιτυχία που σημειώνει το Ford. Του χρόνου τόσο η VW όσο και η μπλε οβάλ εταιρία θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να προχωρήσουν στην συμπαραγωγή των νέων γενιών των pick-up τους.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!