NEA

To Toyota Hilux προχωρά στην επόμενη γενιά του

Ένα από τα δημοφιλέστερα pickup του πλανήτη αναμένεται να περάσει στην 9η γενιά του μέσα στο 2024.

Η τωρινή γενιά του Hilux θα παραμείνει στην παραγωγή για περίπου μια δεκαετία και θα κυκλοφορήσει δύο χρόνια μετά το λανσάρισμα των αντίπαλων Ford Ranger και VW Amarok. Σχεδιαστικά το νέο Hilux αναμένεται να έχει μια πιο εμφατική μάσκα, ανάλογη αυτής του Land Cruiser ή και του επιτυχημένου στις ΗΠΑ και αισθητά μεγαλύτερου Tundra.

Μία αρκετά πετυχημένη εκδοχή μας δίνουν οι εικόνες του Kleber Silva αποδειχθεί κοντά στην πραγματικότητα. Αναβάθμιση θα υπάρχει και στο εσωτερικό, που με την «ελεύθερη» touch-screen θα παρέχει όλα τα σύγχρονα κομφόρ και τις ανέσεις που υπάρχουν π.χ. σε ένα RAV4.

Στον τομέα των μηχανικών μερών θα υπάρχει ένα υβρίδιο TNGA-F πλαίσιο τύπου σκάλας, ενώ η τετρακίνηση θα είναι εξελιγμένη και παντρεμένη με νέα συστήματα ελέγχου και με περιμετρικό έλεγχο από κάμερες. Κάτι πολύ σημαντικό είναι πως θα συνεχίσει ο τετρακύλινδρος diesel των 2,4 λίτρων, ενδεχομένως με κάποια υβριδοποίηση.

Μία σπορ έκδοση GR Hilux δε θα αποτελέσει έκπληξη αν αναλογιστεί κανείς την έμφαση που δίνει η Toyota στις συγκεκριμένες εκδόσεις που θα μπορούσαν να δώσουν μία απάντηση απέναντι π.χ. στο Ford Ranger Raptor.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!