NEAPINED

Αυτή η Lamborghini Miura έχει μία πολύ περίεργη ιστορία

Οποιαδήποτε Miura είναι ένα σπάνιο αυτοκίνητο. Η συγκεκριμένη ακόμη πιο πολύ, λόγω του χρώματος μετάλλου.

Η Miura θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα όλων των εποχών και κάθε μια από αυτές έχει την δική της σπανιότητα, αλλά και ιστορία. Η συγκεκριμένη είναι μια Miura P400 S που κατασκευάστηκε το 1971, έχει αριθμό πλαισίου 675 και είναι η Νο 575 στην σειρά παραγωγής.

Την είχε αγοράσει μια οικογένεια εύπορων Ιρανών που στην πραγματικότητα δεν την ενδιέφερε η Miura. Εκείνη την περίοδο στο Ιράν υπήρχε απαγόρευση συναλλάγματος σε χώρες του εξωτερικού και αυτό που ήθελαν ήταν να την πουλήσουν στις ΗΠΑ ώστε να εξασφαλίσουν τα έξοδα της κόρης τους που φοιτούσε σε αμερικανικό πανεπιστήμιο.

Ωστόσο, η κόρη μάλλον ήταν κακομαθημένη και κράτησε την Miura οδηγώντας την για περίπου δύο χρόνια. Μετά από ένα μικροατύχημα την πούλησε στο συνεργείο που τη συντηρούσε και παρόλο που υπήρχαν τα ανταλλακτικά η επισκευή δεν έγινε ποτέ.

Το απίστευτο είναι πως για περίπου 40 χρόνια η Miura ήταν παρατημένη σε μια αποθήκη στην Καλιφόρνια και έχοντας διανύσει μόλις 25.000 χιλιόμετρα. Ανακαλύφθηκε πέρυσι, επισκευάστηκε, αναπαλαιώθηκε μερικώς και αφαιρέθηκε η αρχική βαφή ώστε να μείνει το καθαρό μέταλλο.

Η δημοπρασία μίας ακόμη Miura θα γίνει στις 14 Αυγούστου από την RM Sotheby’s με εκτιμώμενη τιμή πώλησής στα 1,52-1,85 εκατομμύρια ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!