NEAPINED

Alfa Romeo, Lancia, DS Automobiles: Πλήρως ηλεκτρικές έως το 2027

Από την στιγμή που και οι τρεις μάρκες τοποθετούνται ως premium στο γκρουπ της Stellantis, θα μετασχηματιστούν σε ηλεκτρικές (ή κυρίως ηλεκτρικές) μάρκες μέσα στα επόμενα χρόνια.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παραπάνω εικόνα που παρουσιάστηκε σε μία συνέντευξη τύπου του γκρουπ Stellantis για τα νούμερα των πωλήσεων και το θετικό πρόσημο των κερδών για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, έως το 2027 η Alfa Romeo θα έχει γίνει 100% ηλεκτρική στοχεύοντας στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Κίνας.

Νωρίτερα κα μέχρι το 2026 η Lancia θα έχει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Αρκετά πιο πριν και συγκεκριμένα από το 2024 η DS Automobiles θα λανσάρει μόνο BEV και παράλληλα θα πουλά όσα συμβατικά μοντέλα έχει μέχρι να ολοκληρώσουν τον κύκλο τους.

Σε ό,τι αφορά την Alfa Romeo, στόχος του γκρουπ είναι να μετασχηματιστεί σε 100% ηλεκτρική εταιρία από το 2027 στις μεγάλες αγορές του κόσμου, Ευρώπη, Κίνα και ΗΠΑ. Το γκρουπ Stellantis πρόκειται να παρουσιάσει 20 εξηλεκτρισμένα μοντέλα μέσα στους επόμενους 24 μήνες, εκ των οποίων τα μισά θα είναι BEV, 9 υβριδικά plug-in και 1 και με τους δύο τύπους συστημάτων πρόωσης.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!