ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα μαχητικό τζετ προσγειώνεται σε αυτοκινητόδρομο [video]

Πρόκειται για ένα Α-10 Thunderbolt που στα πλαίσια μιας άσκησης δοκίμασε την προσγείωση και απογείωση από έναν κλειστό δρόμο στο Μίτσιγκαν.

Aν και υπάρχουν αρκετά video που έχουμε δει μικρά πολιτικά αεροπλάνα να προσγειώνονται σε αυτοκινητόδρομους σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αυτή εδώ είναι η πρώτη φορά που ένα πολεμικό κάνει μία αντίστοιχη προσπάθεια.

Λόγω της κατασκευής του του A-10 τα καταφέρνει περίφημα και φαινομενικά η όλη διαδικασία δείχνει τόσο απλή όπως σε έναν αεροδιάδρομο. Αλλά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του αεροπλάνου και η θρυλική του ευελιξία του επιτρέπουν να ολοκληρώσει την προσγείωση (και κατόπιν την απογείωση) χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ωστόσο, η προσγείωση σε δημόσιο δρόμο και όχι σε ένα αεροδρόμιο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Καθώς δεν υπάρχουν σημεία αναφοράς ούτε συστήματα ναυσιπλοΐας, ενώ καραδοκούν εμπόδια όπως δέντρα ή οι κολώνες μεταφοράς ρεύματος.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!