NEAPINED

Ένα Mitsubishi Lancer EVO VI Tommi Makinen πουλήθηκε σε τρελή τιμή

Ανεπανάληπτες μνήμες ξυπνά αυτό το υπέροχο και σε άψογη κατάσταση διατηρημένο συλλεκτικό EVO VI που πωλήθηκε σε τριπλάσια τιμή απ’ όσο αγοράστηκε.

Τα χρόνια περνούν και τα σπορ μοντέλα προηγούμενων δεκαετιών ξεκινούν να αποκτούν συλλεκτική αξία. Εδώ έχουμε τον αιώνιο αντίπαλο του Impreza ST, το θρυλικό Lancer EVO VI στην συλλεκτική έκδοση Tommi Makinen. Πρόκειται για ένα από τα καλύτερα αγωνιστικά και προσωπικά το θεωρώ πιο καλοστημένο ακόμη και από το Subaru.

Τον περασμένο Μάιο είχε πωληθεί ένα παρόμοιο αυτοκίνητο για 130.000 ευρώ. Πολλά τα λεφτά, και ακόμη περισσότερα για το εικονιζόμενο EVO VI που έσπασε το ρεκόρ των 171.000 ευρώ! Μία ασύλληπτη τιμή αλλά αυτή την περίοδο στην Βρετανία το χρηματιστήριο των συλλεκτικών αυτοκινήτων έχει ανέβει πολύ. Ειδικά όταν πρόκειται για το πρώτο Tommi Makinen με τον αριθμό 001 που εισάχθηκε στην εκεί αγορά.

Ένα στοιχείο που ανέβασε κατακόρυφα την τιμή πώλησης ήταν τα πολύ λίγα χιλιόμετρα στο κοντέρ του (μόλις 17.703) και όλα τα επίσημα χαρτιά και τα σέρβις συμπληρωμένα. Έτσι, όλα είναι πιστοποιημένα και αυθεντικά με το σπέσιαλ χρώμα της εν λόγω έκδοση προς τιμήν των πρωταθλημάτων του Μakinen.

Το πιο ποθητό και ίσως το πιο καλοστημένο EVO απέδιδε 280 εργοστασιακά άλογα (έφθανε άνετα τα διπλάσια) με το 0-100 χλμ./ώρα να ολοκληρώνεται σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα. Ξεχωρίζουν οι λευκές ζάντες της Enkei, τα φρένα της Brembo, ενώ η μόνη αλλαγή είναι μία νέα εξάτμιση (υπήρχε στην διάθεση του αγοραστή και η παλιά).

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!