NEAPINED

Επίσημο: H Lamborghini Countach επιστρέφει!

H ιταλική φίρμα επιβεβαίωσε επίσημα πως η θρυλική Countach θα αναγεννηθεί και θα έχει έναν υβριδικό V12 με τουλάχιστον 800 άλογα.

Η αναβίωση της ανεπανάληπτης Countach πιθανότατα δεν σχετίζεται με την αντικατάσταση της Aventador, αφού θα είναι ένα περιορισμένης παραγωγής supercar που θα βασίζεται στην Sian και στην Ultimae. Πρακτικά θα είναι ένας επίλογος σε ότι αφορά και στον V12 των 6,5 λίτρων με την υβριδική τεχνολογία των υπερπυκνωτή, αφού ο νέος (πάλι V12) θα είναι υβριδικός, πιθανότατα με plug-in διάταξη.

Από όσο μπορούμε να καταλάβουμε από την διαγραφόμενη σιλουέτα έχουμε να κάνουμε με ένα σφηνοειδές σχήμα και με μία μεγάλη αεροτομή στο πίσω μέρος που θυμίζουν αρκετά τις σχεδιαστικές επιλογές της δεκαετίας του 1970.

Επίσης, σε μία ακόμη εικόνα η ονομασία της Countach LP 800-4 μαρτυρά την ισχύ στα 800 άλογα και την μετάδοση τους τέσσερις τροχούς. Κάτι που σημαίνει ότι το 0-100 χλμ./ώρα θα είναι υπόθεση στα περίπου 2,7 δευτερόλεπτα με την τελική να ξεπερνά τα 350 χλμ./ώρα.

H Countach θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό, σε μόλις 112 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Θα κάνει ντεμπούτο μέσα στο μήνα στο Monterey της Καλιφόρνια και τον Σεπτέμβριο στην έκθεση του Μονάχου. Ουσιαστικά, αυτό θα είναι το top μοντέλο της Lamborghini μέχρι να δούμε την διάδοχο της Aventador μέσα στο 2023.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!