NEAPINED

H Lotus 62-2 του Jenson Button τα έχει 600

Ο πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jenson Button και οι συνεργάτες του αποφάσισαν να επαναφέρουν την εταιρία Radford που είχε εξαφανιστεί από τη δεκαετία του 1960.

Η επαναφορά της Radford θα γίνει μέσα από το μοντέλο που βλέπετε και που ονομάζετε Lotus 62-2. Η εμφάνισή της πηγάζει από την αγωνιστική Type 62 της δεκαετίας του 1960 συνδυάζοντας το ρετρό με το σύγχρονο στοιχείο. Το πλαίσιο είναι της Lotus Evora με κάποιες μικρές αλλαγές όπως το νέο πίσω υποπλαίσιο. Την κίνηση της εντυπωσιακής Radford αναλαμβάνει ο γνωστό V6 των 3,5 λίτρων προέλευσης Toyota.

Στην βασική του εκδοχή Classic (η μόνη με manual κιβώτιο) το μοτέρ αποδίδει 437 ίππους. Στην Golden Leaf φτάνει τα 508 άλογα και στην κορυφαία JPS πάνω από 600. Στην ισχυρότερη υπάρχει ένας νέος κομπρέσορας και αναβαθμισμένο λογισμικό, ενώ πέρα από τη ρετρό εμφάνιση έχει και αεροδυναμική που δίνει έμφαση για χρήση σε πίστα (εξού και η διπλή πίσω πτέρυγα).

Από κει και πέρα οι εξωτερικοί καθρέφτες έχουν αντικατασταθεί από κάμερες, ενώ από κάμερα εξασφαλίζεται και η ορατότητα προς τα πίσω, μιας και δεν υπάρχει πίσω παρμπρίζ. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων 6,0 ιντσών, ενώ υπάρχει τόσο Bluetooth όσο και WiFi. Μέχρι στιγμής η Radford δεν έχει ανακοινώσει την τιμή της Lotus 62-2, αλλά το ότι θα κατασκευαστούν μόλις 62 αυτοκίνητα είναι μια επιπλέον ένδειξη για την εξαψήφια τιμή της.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!