NEAPINED

Τι είναι αυτό που κάνει αυτή την Ferrari Enzo ακόμη πιο σπάνια;

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τα μόλις 568 χιλιόμετρα που έχει στο κοντέρ της αυτή η Enzo, την καθιστούν ιδιαίτερα σπάνια. Τόσο που πωλήθηκε για 3,25 εκατομμύρια ευρώ!

Μπορεί να μην είναι η ακριβότερη Enzo που έχει πωληθεί ποτέ (ήταν του Πάπα που είχε ξεπεράσει τα 6 εκ. ευρώ), αλλά και η εικονιζόμενη του 2003 τα πήγε περίφημα πετυχαίνοντας μια πολύ υψηλή τιμή. Μάλιστα είναι η υψηλότερη που έχει σημειωθεί σε δημοπρασία με πωλητή ιδιώτη και όσο περνά ο καιρός τόσο μεγαλύτερη αξία αποκτούν οι Enzo.

Ειδικότερα αυτή που έχει ακριβώς το ίδιο χρώμα Rosso Scuderia (με αυτό το κωδικό χρώματος την είχαν παραγγείλει μεταξύ άλλων οι Michael Schumacher και Jean Todt και του Πάπα Φραγκίσκου) που είχαν τα μονοθέσια της Ferrari εκείνη την εποχή. Οπότε αυτή η Enzo είναι ακόμη πιο σπάνια από τις 400 που έχουν κατασκευαστεί συνολικά και μέχρι το 2004,

Με βαριά τεχνολογία από την F1 στην σχεδίαση του ρύγχους και με τον εκπληκτικό V12 των 6,0 λίτρων να αποδίδει πάνω από 660 άλογα, υπήρξε η επιτομή όλων όσων πρέσβευε η Ferrari το μακρινό πλέον 2002. Η κίνηση περνούσε στους πίσω τροχούς μέσω ενός εξατάχυτου αυτοματοποιημένου μηχανικού κιβωτίου, ενώ χάρη στην εκτεταμένη χρήση κάρμπον ζύγιζε μόλις 1.479 κιλά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!