NEA

Γιατί το Toyota GR Super Sport παίζει να ακυρώθηκε τελείως;

Ένα ατύχημα με ένα αυτοκίνητο προπαραγωγής φαίνεται πως αποθάρρυνε τους ανθρώπους της Toyota στο να προχωρήσουν στην έκδοση δρόμου.

Μία από τις προϋποθέσεις για το πρωτάθλημα αντοχής WEC είναι κάθε κατασκευαστής που θα συμμετέχει να έχει πέρα από το αγωνιστικό και μια έκδοση δρόμου. Η Toyota είχε παρουσιάσει πριν από τρία χρόνια τo GR Super Sport, αλλά τελικά δεν είναι υποχρεωμένη να κατασκευάσει και έκδοση δρόμου (όπως η Peugeot με το δικό της 9Χ8 Le Mans Hypercar) αφού το αγωνιστικό βασίζεται σε ένα αντίστοιχο πρωτότυπο και όχι σε μοντέλο δρόμου.

Έτσι, μετά από ένα πολύ σοβαρό ατύχημα που έγινε στην πίστα του Φούντζι, εκεί όπου το αγωνιστικό στις δοκιμές που έγινα πήρε φωτιά και καταστράφηκε ολοσχερώς, ήταν πιο εύκολη η απόφαση να ακυρωθεί τελείως το όλο πρότζεκτ. Από την άλλη, το αγωνιστικό για το πρωτάθλημα LMDh θα συνεχίσει κανονικά.

Πάντως, παρόλο που τα νέα για το hypercar της Toyota με την υβριδική τεχνολογία και τους 1.000 ίππους δεν είναι ευχάριστα, υπάρχει μια πιθανότητα όλα να αλλάξουν. Και αυτό επειδή η εξέλιξη του είχε προχωρήσει αρκετά για να σταματήσει έτσι άδοξα το όλο πρότζεκτ. Ειδικότερα αφού το επιθυμεί διακαώς ο ίδιος ο Akio Toyoda.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!