PINEDΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Σύστημα ανίχνευσης για λακκούβες εξελίσσει η Mercedes

To σύστημα θα προσφέρεται αποκλειστικά με τις ακριβές εκδόσεις των μοντέλων Mercedes, ωστόσο δεν θα αργήσουν και άλλοι κατασκευαστές να υιοθετήσουν παρόμοια τεχνολογία.

Μέχρι τώρα έχουμε δει συστήματα αναγνώρισης και σκαναρίσματος του οδοστρώματος από κάμερες Lidar και την προσαρμογή της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης ανάρτησης. Πλέον, χάρη στο δίκτυα 5G η τεχνολογία αυτή περνά σε άλλο επίπεδο και μέσω του V2V (Vehicle-2-Vehicle) και του Car-To-X δικτύου θα υπάρχει η δυνατότητα αποστολής σήματος από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο.

Συγκεκριμένα, αν κάποιο άλλο αυτοκίνητο (της ίδιας εταιρίας) περάσει από μια έντονη ταλάντωση της ανάρτησης (π.χ. μία λακκούβα), τότε στέλνεται ένα σήμα σε απομακρυσμένο διακομιστή της Mercedes. Στη συνέχεια το σήμα μεταφέρεται σε όλα τα άλλα αυτοκίνητα της εταιρίας που κινούνται στον ίδιο δρόμο ώστε να υπάρξει οπτικοακουστική προειδοποίηση για τον οδηγό και να επισημάνει την προσοχή του.

Η εν λόγω τεχνολογία μπορεί να προειδοποιήσει και για άλλες επικίνδυνες καταστάσεις, όπως δυνατούς ανέμους ή δρόμους που γλιστράνε. Και με την βοήθεια των ημιαυτόνομων συστημάτων το σύστημα να κάνει τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες. Οι νέες S-Class, Maybach και EQS έχουν αυτές τις προηγμένες δυνατότητες σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα μοντέλα, αλλά και άλλοι κατασκευαστές.  

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!