NEAPINED

To Honda NSX Type S είναι ο επίλογος ενός σπουδαίου supercar [video]

Στα μέρη μας μπορεί να μην άφησε το στίγμα του, αλλά το NSX σημείωσε μεγάλη επιτυχία κυρίως στην αμερικανική αγορά, με τα σήματα της Acura.

Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως το NSX Type S, το κύκνειο άσμα του top μοντέλου της Honda (ή της Acura αν προτιμάται) , θα παραχθεί σε μόλις 350 αυτοκίνητα εκ των οποίων τα 300 προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ. Έτσι, η πορεία ενός εντυπωσιακού σπορ μοντέλου θα ολοκληρωθεί και τυπικά μέχρι το Δεκέμβριο του 2022, όταν θα βγει το τελευταίο NSX, ενώ η συνέχεια αναμένεται «ηλεκτρική».

Σε ότι αφορά στο Type S, όπως μπορείτε να δείτε οι διαφορές εντοπίζονται στις λεπτομέρειες όπως κάποιες αεροδυναμικές βελτιώσεις, μια μεγαλύτερη πίσω πτέρυγα, ο νέος διαχύτης κ.α. Στο εσωτερικό υπάρχουν κόκκινες λεπτομέρειες όπως το κόκκινο κάλυμμα του κινητήρα, τα σχετικά λογότυπα, το γκρι χρώμα του αμαξώματος, οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων κ.α.

Σχετικά με τα μηχανικά μέρη το κεντρομήχανο NSX Type S αποδίδει για την περίσταση 600 ίππους, πάντοτε από τον υβριδικό twin-turbo V6 3.5 που συνδυάζεται με 9άρι διπλόδισκο κιβώτιο και που υποβαστάζεται από τρία ηλεκτρικά μοτέρ (δύο στο μπροστινό άξονα). Η αύξηση της ισχύος κατά 27 άλογα (η ροπή έχει ανέβει από τα 476 στα 492+16 Nm) προέρχεται από τα νέα μπεκ, τα νέα ψυγεία, τα νέα turbo από το αγωνιστικό NSX GT3 κ.α.

Υπενθυμίζεται πως η πρώτη γενιά NSX είχε παραχθεί το 1990-2005 και η δεύτερη τωρινή από το 2016 έως το 2022. Πρόκειται για ένα σχετικά σπάνιο σπορ μοντέλο που πωλούταν κυρίως στην βορειοαμερικανική αγορά με σχεδόν 10.000 αυτοκίνητα στην πρώτη του γενιά και περίπου 2.000 στην τωρινή του. Η τιμή του Το NSX Type S στις ΗΠΑ είναι περίπου στις 146.000 ευρώ.

https://youtu.be/5DqtgOjkA1Q

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!