NEAPINED

Επίσημα η νέα Lamborghini Countach LPI 800-4 [video]

Μερική επαναφορά για την Countach που επιστρέφει σε μια ειδική έκδοση που θα περιοριστεί μόλις σε 112 αυτοκίνητα με το καθένα να κοστίζει περίπου 3 εκατομμύρια ευρώ. Πρώτες παραδόσεις αρχές 2022.

Αν και η ονομασία Countach θα μπορούσε να δοθεί στην διάδοχο της Aventador δε συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ίσως επειδή οι Ιταλοί θέλουν ο νέος τους «ταύρος» με τον εξηλεκτρισμένο υβριδικό (ίσως plug-in) V12 να έχει ένα ολοκαίνουργιο όνομα. Ποιος ξέρει;

Το μόνο σίγουρο είναι πως μέχρι του χρόνου η Lamborghini μας παρουσιάσει τη σύγχρονη αναβίωση της Countach που βασίζεται στην Sian. Υπάρχουν όμως πολλές διαφορές, όπως το μπροστινό μέρος με αναφορά στην Countach και παρόλο που έχουν καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια οι pop-up προβολείς.

Μπροστά και με μικρά γράμματα υπάρχει το λογότυπο Countach, ενώ το σχήμα σφήνας συμπληρώνουν οι εισαγωγές αέρα στα πλαϊνά που αποτίνουν φόρο τιμής στο αρχέτυπο μοντέλο. Ένα ακόμη στοιχείο που παρατηρεί κανείς είναι και το κάλυμμα του V12, αλλά το πίσω μέρος μάλλον απογοητεύει αφού μοιάζει πολύ με της Sian και δεν έχει ανάλογο ρετρό ύφος. Πάντως, υπάρχει μία αναφορά στο παρελθόν όπως στο πίσω μέρος από την επική Periscope.

Από την Sian προέρχεται και το σύστημα της Countach LP 800-4, η οποία αποτελεί την τελευταία εφαρμογή του V12 (πάντοτε ατμοσφαιρικός) με υβριδική τεχνολογία με υπερπυκνωτές. Η χωρητικότητα του παραμένει στα 6,5 λίτρα αλλά για την περίσταση αποδίδει 780 άλογα και με την συνδρομή του ηλεκτρικού μοτέρ η ισχύς αυξάνεται στα 814. Όσο για την διαδικασία των 0-100 χλμ./ώρα, αυτή ολοκληρώνεται σε 2,8 δευτερόλεπτα, για τα 0-200 χλμ./ώρα σε 8,6 χλμ./ώρα, ενώ η τελική αγγίζει τα 355 χλμ./ώρα.

Φυσικά, την αξία του αυτοκινήτου ανεβάζει και μόνο η ονομασία Countach, ένα από τα πιο εμβληματικά supercar όλων των εποχών. Όσο για την θεσπέσια Aventador, θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2022 για να δούμε τον αντικαταστάτη της και το πέρασμα την Lamborghini από την αγνή «ατμόσφαιρα» στον εξηλεκτρισμό.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!