NEA

Αποκάλυψη για τη νέα Mercedes-Benz C-Class All-Terrain

Το αντίδοτο στα Allroad της Audi ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει η Mercedes-Benz, στο πρόσωπο μίας ενισχυμένης off-road- έκδοσης της νέας σειράς C-Class.

Η νέα C-Class All-Terrain είναι μία έκδοση που βασίζεται στην Estate αλλά φέρει ενισχύσεις που τη μεταμορφώνουν σε ένα κομψό crossover. Το μήκος της είναι μεγαλύτερο κατά 4 mm (στα 4.755 mm) χάρη στους επανασχεδιασμένους, πιο άγριους προφυλακτήρες. Αντίστοιχα και το πλάτος της έχει επίσης πάρει 21 mm (πλέον 1.841 mm) λόγω των φαρδύτερων φτερών. Όσο για το ύψος, εδώ συντελείται και η σημαντικότερη αλλαγή, καθώς οι άνθρωποι της εταιρίας φρόντισαν να αυξήσουν την απόσταση του πατώματος από το έδαφος κατά τέσσερα ολόκληρα εκατοστά. Με αυτή την κίνηση αναβάθμισαν σημαντικά τις δυνατότητες κίνησης εκτός δρόμου.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η Britta Seeger, υπεύθυνη πωλήσεων και μέλους του ΔΣ των Daimler AG και Mercedes-Benz AG, «πάνω από 10,5 εκατομμύρια μονάδες της C-Class που πωλήθηκαν από το 1982 δείχνουν πόσο δημοφιλής είναι η C-Class στους πελάτες μας. Και η νέα γενιά ξεκίνησε επίσης εξαιρετικά, με πάνω από 50.000 παραγγελίες σε μόλις τρεις μήνες. Με την C-Class All-Terrain, προσθέτουμε μια νέα παραλλαγή στην ισχυρή μας σειρά σε αυτή την επιτυχημένη κατηγορία, παράλληλα με τα μοντέλα Saloon και Estate».

Οπτικά, η νέα C-Class All-Terrain ξεχωρίζει από τις ενισχύσεις στο αμάξωμα, τη χαρακτηριστική μάσκα, καθώς και από τους νέας σχεδίασης τροχούς, διαστάσεων από 17 έως 19 ιντσών. Στο εσωτερικό της τώρα, το πακέτο εξοπλισμού κρίνεται ιδιαίτερα πλούσιο, καθώς βασίζεται στην έκδοση Avantgarde. Πέρα από τα καλής ποιότητας δέρματα, συναντάμε επενδύσεις χρωμίου και την κλασική επιλογή infotainment με δύο διαστάσεων οθόνες, 10.25” και 12,3”. Στο infotainment μάλιστα έχει προστεθεί και ένα σύνολο off road λειτουργιών, όπως η κλίση του αυτοκινήτου στο διαμήκη και στον εγκάρσιο άξονα, η περιστροφή του τιμονιού, οι γεωγραφικές συντεταγμένες και η πυξίδα, στοιχεία που ίσως δεν έχουν μεγάλη αξία αλλά προσδίδουν μία πινελιά δράσης.

Τώρα για κινητήρες, η C-Class All-Terrain μπορεί να εφοδιαστεί με δύο δίλιτρα σύγχρονα σύνολα της εταιρίας, το βενζινοκίνητο Μ254 και το turbodiesel ΟΜ 654. Αμφότερα συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία και ηλεκτρομοτέρ ισχύος 15 kW. Όσο για την κίνηση, μεταδίδεται σε όλους τους τροχούς, μέσω του συστήματος 4MATIC. Ενώ υπό φυσιολογικές συνθήκες το σύνολο της ροπής περνάει στον πίσω άξονα, όταν χρειαστεί ένα ποσοστό έως 45% μπορεί να μεταφερθεί και στο μπροστινό.

Στις εκτός δρόμου δυνατότητες του αυτοκινήτου, προσθέστε επίσης και δύο νέα προγράμματα, στο σύστημα Dynamic Select. Πέρα από τα βασικά προφίλ οδήγησης Eco, Comfort, Sport και Individual, οι Γερμανοί εισήγαγαν επίσης τα Offroad και Offroad+ με DSR. Το πρώτο είναι κατάλληλο για ήπιο εκτός δρόμου ανάγλυφο ενώ το δεύτερο για πιο δύσκολα εδάφη, καθώς συνδυάζεται και με σύστημα ελέγχου κατάβασης. Η C-Class All-Terrain θα κάνει το ντεμπούτο της στο προσεχές σαλόνι του Μονάχου.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!