NEA

To κροατικό Rimac Nevera είναι αδιανόητα γρήγορο [video]

Το ηλεκτρικό supercar της Rimac είναι έτοιμο για να γράψει ένα λαμπρό κεφάλαιο στην ιστορία της αυτοκίνησης καταρρίπτοντας διάφορα ρεκόρ ταχύτητας.

Μία πρώτη επίδειξη δύναμης έγινε πρόσφατα στο Monterrey των ΗΠΑ όπου ο Brooks Weisblat από το DagTimes, κατάφερε να κάνει μερικούς εντυπωσιακούς χρόνους σε πίστα αγώνων dragster. Ο καλύτερος χρόνος για τα 0-400 μέτρα ήταν 8’ 582’’ και ήταν ένα ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής με ταχύτητα εξόδου τα 269,58 χλμ/ώρα.

Οι χρόνοι έγιναν με κανονικά ελαστικά Michelin Pilot 4S, αλλά προηγήθηκαν κάποια burn out για να ζεσταθούν. Ακόμη και έτσι το πιο εντυπωσιακό ήταν η επαναληψιμότητα αφού και στις 11 προσπάθειες οι χρόνοι ήταν περίπου ίδιοι.

Υπενθυμίζεται πως το Rimac των 2 εκατομμυρίων ευρώ αποδίδει 1940 άλογα, 2.360 Nm ροπής, έχει μία μπαταρία 120 kWh και 500+ χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η εταιρία δίνει ένα εργοστασιακό 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 2 μόλις δευτερόλεπτα, ένα 0-200 σε 5,2 δλ. και μια ρεπρίζ 100-200 χλμ./ώρα σε μόλις 2,95 δλ. Τιμές που μπορεί να πετύχει μόνο ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό supercar.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!