NEAΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Tesla Bot: Δείτε πως θα είναι το ανθρωποειδές ρομπότ [video]

Ο Musk ανοίγεται πλέον και σε μία νέα δραστηριότητα, την Τεχνητή Νοημοσύνη η οποία θα τον οδηγήσει στην παραγωγή ενός σούπερ τσιπ για τον νέο υπολογιστή Dojo που ετοιμάζει καθώς και το Tesla Bot.

Το τελευταίο είναι και το πιο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για ένα ρομπότ με μορφή ανθρώπου το οποίο θα παρουσιαστεί ως πρωτότυπο μέσα στην επόμενη χρονιά. Μάλιστα ο ίδιος ο Musk βλέπει την παραγωγή του ρομπότ ως συνέχεια της Tesla καθώς τα αυτοκίνητά της είναι όπως ο ίδιος τα ονομάζει “ρομπότ με τροχούς”. 

Ως αποτέλεσμα αυτού υπάρχουν πολλά δάνεια στο Tesla Bot από τα αυτοκίνητα της εταιρίας όπως 8 Autopilot κάμερες και ισχυροί υπολογιστές. Θα έχει επίσης οθόνες στο κεφάλι του και 40 ηλεκτρομηχανικούς μηχανισμούς για να κάνει κινήσεις κοντά σε αυτές του ανθρώπου.Θα έχει ύψος 1.73 μέτρα και βάρος 56,7 κιλά. Θα μπορεί να μεταέρει 20,4 κιλά βάρος και να “τρέχει” σε ταχύτητες 8 χλμ/ώρα.

Ο Musk υποστηρίζει ότι θα είναι φιλικό προς τον χρήστη, όμως το κατασκεύασε πιο αργό και πιο αδύναμο από τον μέσο άνθρωπο για κάθε ενδεχόμενο.Ο ρόλος αυτού του ρομπότ είναι να αναλάβει θέσεις εργασίας. Στο μέλλον, σύμφωνα με τον Musk, τέτοια ρομπότ θα αναλάβουν τις δύσκολες, επικίνδυνες και βαρετές εργασίες.

Τα ρομπότ θα εξασφαλίσουν ανεξάντλητη ανάπτυξη και επίσης δεν θα έχουν και απαιτήσεις για αυξήσεις σε μισθούς και συνδικαλισμούς, κάτι που απεχθάνεται ο Musk.

Πέρα από τον συγκεκριμένο σκοπό, το ενδιαφέρον είναι ότι το συγκεκριμένο ρομπότ, όταν ολοκληρωθεί, θα μπορεί να αντιλαμβάνεται τους ανθρώπους μέσω τεχνολογίας αναγνώριση της φωνής και να κινείται ελεύθερα χρησιμοποιώντας το Autopilot. 

Η Τesla δεν είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που έχει εμπλακεί στην κατασκευή ρομπότ, αφού έχουν προηγηθεί η Ηonda με τον διάσημο πλέον Asimo από το 2000 αλλά και η  Toyota. H υλοποίηση της Tesla πάντως μοιάζει η πιο εξελιγμένη από όλες και αυτή που ίσως αλλάξει τα πράγματα σε αυτόν τον τομέα.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!