NEA

Αυτό το Honda CRX έχει πάει στο φεγγάρι και έχει γυρίσει δύο φορές!

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο αλλά ένα CR-X του 1991 έχει διανύσει 1,6 εκατομμύρια χιλιόμετρα με τον ίδιο κινητήρα και σασμάν!

Αυτή η απόσταση αντιστοιχεί σε δύο πήγαινε-έλα στο φεγγάρι και πραγματικά εντυπωσιάζει με την αντοχή ενός κινητήρα όταν αυτός συντηρείται σωστά. Μάλιστα, η συγκεκριμένη περίπτωση δεν αποτελεί ρεκόρ για ένα αυτοκίνητο της Honda αλλά αποδεικνύει πως τα παλιότερα χρόνια τα γιαπωνέζικης προέλευσης δικαιολογούσαν την φήμη τους περί αντοχής και αξιοπιστίας.

Το εικονιζόμενο CR-X Si κυκλοφορούσε στην Φλόριντα και ο ιδιοκτήτης του το είχε δανείσει στην αντιπροσωπεία της Honda από το 2015, έχοντας ήδη γράψει πάνω από 1 εκατομμύριο μίλια (ή 1,6 εκ. χλμ.) στο οδόμετρό του. Το πιο εντυπωσιακό απ’ όλα είναι πως η συντήρηση ήταν τακτική και επιμελής ώστε το CRX να καταφέρει να διανύσει όλα αυτά τα χιλιόμετρα με τον ίδιο κινητήρα και το ίδιο κιβώτιο ταχυτήτων.

Την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το αυτοκίνητο μαρτυρά και το προσεγμένο εσωτερικό, ενώ ο ιδιοκτήτης δηλώνει πως δεν έχει σκοπό να πουλήσει το αυτοκίνητο του και θα συνεχίσει να το οδηγεί.

Υπενθυμίζεται πως το Honda CR-X Si έχει έναν τετρακύλινδρο 1.6 VTEC με 106 ίππους και 132 Nm. Την δεκαετία του 1980 είχε προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση με το σχήμα του. Είχε δύο γενιές, την πρώτη που παράχθηκε το 1983-87 με μοτέρ 1.3 και 1.5 και την δεύτερη που κατασκευάστηκε την περίοδο 1987-91 με μοτέρ 1.5 και 1.6. Η ευρωπαϊκή έκδοση 1.6 VT έφτανε τα 150 άλογα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!