NEAPINED

Ταλανίζεται και το VW Group λόγω έλλειψης μικροτσίπ

Κορυφώνεται το πρόβλημα με την προμήθεια ημιαγωγών και τσιπς αφού μετά την Toyota και ο όμιλος VW υποχρεώνεται να μειώσει τους ρυθμούς της παραγωγής της.

Αξιοσημείωτο είναι πως το πρόβλημα για την Volkswagen δεν αφορά μόνο σε δευτερεύουσες γραμμές παραγωγής αλλά ακόμη και το κεντρικό και μεγαλύτερο της εργοστάσιο, στο Wolfsburg. Το οποίο μετά τον Αύγουστο θα ξεκινήσει να λειτουργεί με μόνο μία βάρδια. Στο Wolfsburg απασχολούνται περισσότερα από 60.000 άτομα.

Στην Audi θα επεκταθεί η διακοπή του καλοκαιριού κατά μία εβδομάδα στα δύο μεγάλα εργοστάσιά της στην Γερμανία. Στην Seat το εργοστάσιό της στην Βαρκελώνη λειτουργεί ήδη με μειωμένο ρυθμό, ενώ μία ολόκληρη γραμμή παραγωγής είχε σταματήσει για τουλάχιστον 2 ημέρες.

Πως μεταφράζονται όλα αυτά; Σε πολύμηνες καθυστερήσεις στις παραδόσεις των αυτοκινήτων στους πελάτες τους. Η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί ακόμα και μέχρι το τέλος της χρονιάς, ενώ η αγορά των σχετικά καινούργιων μεταχειρισμένων έχει ανέβει σημαντικά σε ζήτηση και τιμές.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!