NEA

To επταθέσιο Jeep Commander δεν είναι για όλους

Το ανανεωμένο Commander που πωλείται στις αγορές της Νότιας Αμερικής είναι στην ουσία μία επταθέσια έκδοση του νέου Compass.

H επίσημη παρουσίασή του θα γίνει στην Βραζιλία στις 26 Αυγούστου κι όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες, της κορυφαίας έκδοσης Commander Overland, πρόκειται για ένα μεγαλύτερο σε μήκος Compass με αρκετές όμως διαφοροποιήσεις στην μάσκα και στις γενικότερες αναλογίες του αμαξώματος. Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Stellantis στο Pernambuco στην Βραζιλία, και θα πωλείται στις αγορές της Νότιας Αμερικής.

Το προφίλ παραμένει το τυπικά τετραγωνισμένο χαρακτηριστικό του Jeep Compass αν και με μεγαλύτερο μεταξόνιο, ενώ μία οριζόντια “γραμμή” που διατρέχει το αμάξωμα το κάνει να μοιάζει στο μεγαλύτερο νέο Grand Cherokee. Κάτι που γίνεται και στο πίσω μέρος όπου τα φωτιστικά σώματα μοιάζουν πανομοιότυπα με αυτά του Grand Cherokee, αλλά είναι τοποθετημένα λίγο ψηλότερα και ενώνονται με μία χρωμιωμένη μπάρα.

Στο σαλόνι, το ταμπλό είναι πανομοιότυπο με αυτό του Compass με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών και οθόνη πολυμέσων 10,1 ιντσών. Ο διάκοσμος είναι πάντως αναβαθμισμένος με πιο ποιοτικά υλικά, ενώ η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στην ύπαρξη και τρίτης σειράς καθισμάτων για την φιλοξενία έως και 7 επιβατών.

Σε ότι αφορά τα μηχανικά μέρη, αν και δεν υπάρχουν ακόμα ακριβείς πληροφορίες, θα χρησιμοποιεί τα αντίστοιχα του Compass, και θα εφοδιάζεται με τον τούρμπο 1.3 TurboFlex βενζίνης με εξατάχυτο αυτόματο κιβώτιο και τον δίλιτρο MultiJet turbodiesel με το 9ατάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Η μετάδοση της κίνησης θα γίνεται είτε στους εμπρός τροχούς είτε και στους τέσσερις, ανάλογα την έκδοση.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!