NEA

H Mercedes EQG θα το κορυφαίο ηλεκτρικό 4×4

H G-Class, το κορυφαίο κατά πολλούς 4×4 στον κόσμο, ετοιμάζεται για το ηλεκτρικό της πέρασμα στη νέα γενιά, η οποία θα ονομάζεται EQG και θα έχει νέες τετρακίνητες δυνατότητες.

Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες πληροφορίες μας, η EQG δεν θα έχει το πλαίσιο των EQS και ΕQE, αλλά ένα εντελώς νέο υβριδικό τύπου σκάλας. Το οποίο θα φιλοξενεί ένα ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης με προχωρημένα torque vectoring χαρακτηριστικά που θα προσφέρει πλήρως ανεξάρτητο έλεγχο του κάθε τροχού.

Η μπαταρία θα είναι μια μεγάλη στις 107,8 kWh ώστε η ηλεκτρική G-Class να μπορεί να φτάσει όσο το δυνατόν μακρύτερα. Και φυσικά να επιστρέψει. Για την αισθητική πάντως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα διατηρηθεί το κλασικό τετράγωνο σχήμα, με μερικές επεμβάσεις εκσυγχρονισμού. Φυσικά, το boxy σχήμα δεν είναι και ότι καλύτερο για την αεροδυναμική και την αυτονομία.

Η EQG είναι επιβεβαιωμένο ότι θα εμφανιστεί στην αγορά μέσα στο 2024, αφού τότε συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εμφάνιση της G-Wagen. Ίσως να κάνει μία concept εμφάνιση στην επερχόμενη έκθεση του Μονάχου. Από την άλλη, δεν αποκλείεται να υπάρχει και συμβατική G-Class που θα πωλείται παράλληλα με την EQG.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!