NEA

Το VW Group θα καταργήσει τα χειροκίνητα κιβώτια

Η ηλεκτροκίνηση δημιουργεί μια νέα τάξη πραγμάτων και προς το τέλος της δεκαετίας πιθανότατα δεν θα υπάρχει κανένα μοντέλου του γερμανικού ομίλου με τρία πεντάλ.

To VW Group, όπως και αρκετοί άλλοι όμιλοι, έχουν ανακοινώσει πως θα από το 2030 θα πωλούν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα διατηρώντας μια παράλληλη παραγωγή συμβατικών αυτοκινήτων για όσο χρειαστεί.

Αυτόματα αυτό σημαίνει πως σταδιακά θα εγκαταλειφθεί η παραγωγή χειροκίνητων κιβωτίων, κυρίως επειδή τα μικρότερα αυτοκίνητα πόλης θα είναι ηλεκτρικά, ενώ ταυτόχρονα τα μεγαλύτερα συμβατικά θα εφοδιάζονται με αυτόματα.

Η Volkswagen αναμένεται να καταργήσει τις manual εκδόσεις από το 2023, με πρώτο παράδειγμα το νέο Tiguan το οποίο στις εκδόσεις με συμβατικούς κινητήρες μάλλον δεν θα έχει καθόλου μηχανικό κιβώτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού Auto Motor Und Sport. Η ίδια λογική θα υιοθετηθεί και στα άλλα σήματα του ομίλου.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!