NEA

Η Hyundai ετοιμάζει τον αντίπαλο του Suzuki Ignis

Μετά τα Bayon, Kona, Tucson και Santa Fe η κορεατική εταιρία ετοιμάζεται να λανσάρει ένα ακόμη SUV. Το οποίο πιθανότατα θα λέγεται Casper.

Αν υπάρχει χώρος στην γκάμα της κορεατικής γκάμας για ένα ακόμη SUV τότε αυτό θα τοποθετείται προς τα κάτω και όχι προς τα πάνω. Συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο που έχει πάρει ήδη το πράσινο φως με την κωδική ονομασία AX-1 και με την εμπορική Casper, θα αποτελέσει την βάση και το μικρότερο SUV της μάρκας. Μέχρι στιγμής η κωδική του ονομασία είναι ΑΧ-1 και το πιθανότερο εμπορικό του όνομα Casper.

Σχεδιαστικά θα έχει αρκετά στοιχεία από το Bayon (το αυτοκίνητο της φωτογραφίας μας), ενώ μηχανολογικά θα χρησιμοποιεί το δάπεδο και τα μηχανικά μέρη του i10. Όπως έχουμε δει σε spy φωτογραφίες το Casper θα τοποθετείται κάτω από το Bayon και θα έχει μήκος περίπου στα 3,6-3,8 μέτρα ως βασικός αντίπαλος του Suzuki Ignis.

Σχετικά με την γκάμα των εκδόσεων κινητήρων θα υπάρχει ο 1.000άρης με 76 και 100 τουρμπάτους ίππους, ενώ ενδεχομένως να δούμε και τον 1.200άρη. Κατά κύριο λόγο το Casper θα στοχεύει στις αγορές της Κορέας και της Ινδίας, όμως πιθανότατα μέσα στο 2022 να λανσαριστεί και στις αγορές της Ευρώπης.

Την τελευταία πιθανότατα ενισχύει το γεγονός πως το Casper θα έχει και ηλεκτρική έκδοση που θα παράγεται σε συνεργασία με την BorgWarner. Αυτή η ηλεκτρική έκδοση θα κυκλοφορήσει ένα χρόνο αργότερα, κάπου μέσα στο 2023, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες μας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!