NEA

Γιατί το Παρίσι έθεσε μέγιστο όριο στην πόλη τα 30 χλμ./ώρα;

Το όριο αυτό ήδη υπήρχε σε πάνω από το 60% των δρόμων της πόλης όμως πλέον θα επεκταθεί παντού. Μόνο κάποιες κεντρικές λεωφόροι με μεγάλο φόρτο κυκλοφορίας, όπως η Champs Elysees, θα κρατήσει το όριο των 50 χλμ./ώρα.

Σε μία κίνηση που συζητείται σε όλη την Ευρώπη, οι αρχές του Παρισιού αποφάσισαν να εφαρμόσουν όριο ταχύτητας σε όλη την πόλη τα 30 χλμ./ώρα. Στόχος των αρχών της πόλης του Φωτός είναι να μειωθούν τα ατυχήματα, η ηχορύπανση και να μειωθούν οι ρύποι ώστε  να καθαρίσει ο αέρας της πόλης.

O υπεύθυνος για την κυκλοφορία στο Παρίσι David Belliard δήλωσε ότι στόχος μεταξύ άλλων είναι να περιοριστεί και η χρήση των αυτοκινήτων στο απολύτως απαραίτητο και οι κάτοικοι να χρησιμοποιούν και άλλα μέσα, όπως το ποδήλατο, τα ΜΜΜ, ή και τα πόδια τους.

Η δήμαρχος του Παρισιού Anne Hidalgo, που εκλέχθηκε για δεύτερη εξαετία το 2020, έχει δημιουργήσει δεκάδες χιλιόμετρα νέων ποδηλατοδρόμων, έχει απαγορεύσει τα παλιά diesel αυτοκίνητα και έχει κάνει κάποιες περιοχές ελεύθερες από αυτοκίνητα. Έχει επίσης μειώσει τους χώρους παρκαρίσματος σε μία προσπάθεια να αποθαρρύνει την χρήση του αυτοκινήτου στο κέντρο της πόλης.

Η πόλη θέλει να ενθαρρύνει το περπάτημα, την ποδηλασία και τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, δήλωσε ο αντιδήμαρχος David Belliard στο ραδιόφωνο franceinfo. Το νέο όριο ταχύτητας θα πρέπει να συμβάλει στη μείωση της ρύπανσης, του θορύβου και του αριθμού των σοβαρών ατυχημάτων, είπε. “Αυτό δεν είναι ένα μέτρο κατά του αυτοκινήτου”, είπε ο Belliard.

Ήδη το όριο των 30 χλμ./ώρα έχουν εφαρμόσει αρκετές πόλεις της Γαλλίας αλλά και της υπόλοιπης Ευρώπης. Και μάλλον θα το δούμε να επεκτείνεται ακόμα περισσότερο, ιδίως με την κυριαρχία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων και την επικράτηση της λογικής της μέγιστης δυνατής αυτονομίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!