NEA

Και η Xiaomi επίσημα στο χώρο της παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων

H Xiaomi (κατασκευαστής smartphone και ηλεκτρονικών συσκευών) έγινε η τελευταία κινεζική εταιρεία που εισέρχεται στον χάρτη των αυτοκινητοβιομηχανιών, προκειμένου να προχωρήσει στην κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Το νούμερο δύο στον κόσμο σε ό,τι αφορά την παραγωγή  smartphone, η  Xiaomi, ανακοίνωσε επίσημα πως θα προχωρήσει στην δημιουργίας  ειδικής θυγατρικής, προκειμένου να προβεί στην δημιουργία ηλεκτρικών οχημάτων. Να υπενθυμίσουμε ότι η κινεζική εταιρία επιπλέον παράγει tablet αφής, συνδεδεμένα ρολόγια, ακουστικά, σκούτερ.

Με έδρα το Πεκίνο, η ομάδα της Xiaomi θα σχεδιάζει τώρα ηλεκτρικά οχήματα. Η εταιρεία έχει κεφάλαιο 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ως ένδειξη της σημασίας που έδωσε η ομάδα στη νέα αυτή δραστηριότητα, ο Lei Jun, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου , είχε ξεκινήσει προσωπικά τον Ιούλιο την πρόσληψη 500 μηχανικών στην Κίνα.

Τον Απρίλιο, ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi είχε δηλώσει ότι το πρώτο μοντέλο της μάρκας θα ήταν πιθανότατα “ένα sedan ή ένα SUV”. Τα οποία θα δούμε μέσα στο 2023. Αξιοσημείωτο είναι πως υπάρχουν φήμες γύρω από την εξαγορά και την επαναφορά της Saab από την NEVS στον όμιλο της Xiaomi.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!