NEAPINED

Πλήρως ηλεκτρική και η Lotus με ηλεκτρικά SUV

Στο πλαίσιο της στρατηγικής Vision80 η βρετανική φίρμα θα γίνει πλήρως ηλεκτρική μέχρι το 2028 και θα λανσάρει 4 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η Emira είναι το τελευταίο μοντέλο της Lotus με θερμικό μοτέρ. Από εκεί και πέρα και με τις ευλογίες της Geely θα ακολουθήσουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα με αποκορύφωμα το πρώτο SUV της μάρκας που θα βασίζεται σε μια εντελώς νέα πλατφόρμα.

Η πρεμιέρα του ηλεκτρικού Lotus SUV θα είναι μέσα στο 2022 και θα έχει ως βάση την πλατφόρμα Lotus Premium. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η εταιρία το «0-100» θα ολοκληρώνεται σε λιγότερο από 3 δεύτερα, ενώ η αρχιτεκτονική του δικτύου 800V θα συνδυάζεται με μπαταρία 120 kWh.

Με τις ευλογίες της κινεζικής Geely, το 2023 θα δούμε ένα τετραθέσιο κουπέ, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα λανσαριστεί ένα ακόμη μεγαλύτερο SUV. Όσο για το πρώτο ηλεκτρικό σπορ μοντέλο της μάρκας με σχετικά προσιτή τιμή θα κάνει την εμφάνισή του το 2026.

Αυτά για την Lotus που μέσα στα επόμενα χρόνια θα μετασχηματιστεί πλήρως. Ήδη εγκαινιάστηκε ένα κέντρο έρευνας και εξέλιξης στην Κίνα που θα λειτουργήσει από το 2024 και εκεί την ίδια χρονιά αναμένεται να ξεκινήσει η λειτουργία και ενός νέου εργοστασίου.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!