NEAPINED

H Emilia GT Veloce είναι ένα υπέροχο restomod με τον V6 της Giulia

H αγορά των restomods και το ενδιαφέρον για τέτοιου είδους κατασκευές αυξάνεται συνεχώς. Ακόμη και για αυτή την υπέροχη εκτέλεση που κοστίζει 400.000 ευρώ και θα περιοριστεί σε μόλις 22 αυτοκίνητα!

Τι είναι τα restomods; Αναβιώσεις παλιών μοντέλων που προέρχονται από resto-ration (ανακατασκευή) και mod-ifications (μετατροπή). Στην συγκεκριμένη περίπτωση το υπέροχο GT Veloce που βλέπετε δεν πιστώνεται σε κάποιο ιταλικό οίκο αλλά στην γερμανική εταιρία Emilia Auto που συνεργάστηκε με την Vela Performance.

Πρακτικά η Emilia GT Veloce είναι μια διασκευασμένη αναβίωση της κλασικής Giulia GT με βαρέως τύπου μετατροπές και ενισχύσεις στο πλαίσιο και αλλάζουν τα πάντα στα μηχανικά μέρη. Και κυρίως για να χωρέσει ο twin-turbo V6 της Quadrifoglio με τα 510 άλογα και τα 600 Nm ροπής που περνούν στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου με 8 σχέσεις.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν νέες αναρτήσεις με μπροστά διπλά ψαλίδια και πίσω πολλαπλούς συνδέσμους. Το τιμόνι είναι νέο με την κλασική υδραυλική υποβοήθηση, τα φρένα είναι υψηλής αντοχής Brembo, ενώ υπάρχει μέχρι και σύστημα ελέγχου ESP. Υπάρχουν και κάποια άλλα σύγχρονα στοιχεία όπως οι νέοι προβολείς σύμφωνα με τους σημερινούς κανόνες ασφαλείας.

Όσο για το διάκοσμο έχει γίνει εμφανής προσπάθεια να εκσυγχρονιστεί αλλά δίχως να αποποιηθεί τον αυθεντικό σχεδιασμό του ταμπλό. Πάντως έχουν προστεθεί διάφορα νέα συστήματα άνεσης και ασφαλείας, όπως αυτόματος κλιματισμός, ηλεκτρικά παράθυρα, ένα εξελιγμένο σύστημα πολυμέσων, δυνατότητες συνδεσιμότητας. Kαι ότι άλλο επιθυμεί ο καθένας από τους 22 που θα καταβάλλουν περίπου 400.000 ευρώ για να έχουν μέσα στο 2022 μια Emilia GT Veloce.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!