PINED

Επίσημο: Το επταθέσιο Dacia Jogger έχει και υβριδική έκδοση [video]

Η ρουμανική εταιρία μπαίνει σταδιακά σε μια νέα εποχή παρουσιάζοντας το ολοκαίνουργιο Jogger -σε 5-θέσια και 7-θέσια έκδοση- που αντικαθιστά το αειθαλές Lodgy. Θα είναι το φτηνότερο 7-θέσιο της αγοράς. Στην Ελλάδα από τα μέσα του 2022.

Ξεχάστε την αδιάφορη σχεδίαση των Dacia. Το Sandero έχει βάλει σε μία πολύ πιο ενδιαφέρουσα αισθητικά πορεία την ρουμανική εταιρία, ενώ το Jogger ενισχύει αυτή την εικόνα με ένα ανάλογα ελκυστικά παρουσιαστικό. Κάτι που θα γίνει ακόμη πιο έντονο με την έλευση του νέου Duster μέσα στο 2023.

Έως τότε το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται στο νέο Jogger, ένα οικογενειακό επταθέσιο με crossover αμάξωμα και εμφανείς τις σχεδιαστικές επιρροές από το Sandero. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,547 μέτρα και προς το παρόν το Jogger είναι το μακρύτερο μοντέλο στην γκάμα της Dacia.

Στο εσωτερικό δεν υπάρχουν ιδιαίτερες εκπλήξεις αφού το ταμπλό μας παραπέμπει σε εκείνο του Sandero. Οπότε περιμένουμε ένα ικανοποιητικό σε ποιότητα διάκοσμο, με σκληρά αλλά προσεγμένα πλαστικά και την μίνιμαλ αλλά λειτουργική οθόνη αφής 8,0 ιντσών.

Φυσικά το μεγαλύτερο κίνητρο για να αποκτήσει κανείς το Jogger είναι οι χώροι του που φτάνουν για έως 7 επιβάτες. Όταν και οι 7 είναι σηκωμένες ο χώρος αποσκευών είναι στα 160 λίτρα, ενώ με πεσμένη την 3η σειρά καθισμάτων το πορτμπαγκάζ είναι στα 565 λίτρα. Τώρα, στην 5-θέσια έκδοση του Jogger ο χώρος για τις αποσκευές είναι στα 708 λίτρα.

Έχοντας ως βάση την CMF-B πλατφόρμα των Clio και Captur, η γκάμα των κινητήρων απαρτίζεται από τρεις εκδόσεις βενζίνης (δεν υπάρχει ντίζελ). Η βασική  τρικύλινδρη turbo στα 1.000 κ.εκ. έχει 110 άλογα και αναμένεται να είναι η δημοφιλέστερη.

Επίσης, θα υπάρξει και μια bi-fuel έκδοση με LPG υγραέριο με 100 ίππους, γνωστή και από το Sandero. Η Eco-G έκδοση προσφέρει 1.000 χιλιόμετρα αυτονομία χάρη στην δεξαμενή LPG των 40 λίτρων και του ρεζερβουάρ αμόλυβδης 50 λίτρων.

Το 2023 θα ακολουθήσει μια υβριδική έκδοση Ε-Tech, η γνωστή από το Clio και το Arkana με τον 1.600άρη κινητήρα βενζίνης και τα δύο ηλεκτρικά μοτέρ.

H διάθεση του Jogger στις αγορές της Ευρώπης θα ξεκινήσει από τα μέσα του 2022 και λίγο αργότερα και στην χώρα μας με την άτυπη ετικέτα του φτηνότερου επταθέσιου της αγοράς. Όσο για την τιμή θα είναι κάπου ανάμεσα στου Sandero και του Duster.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Η Dacia καταφέρνει να παρουσιάσει ένα ελκυστικό σχεδιαστικά μοντέλο , 7 seater , με μόλις 4,51 μ μήκος !!! Παγκόσμιο φαινόμενο. Δεν νομίζω να υπάρχει σε αυτό το μήκος άλλο 7 seater που να μην μοιάζει όμως και με φορτηγάκι. Επίσης το μεταξόνιο είναι τεράστιο, επιπέδου S-class.. Mπράβο στην Dacia που είναι σε ένα κομμάτι της αγοράς που χρειάζεται πολύ η μικρομεσαία παγκόσμια τάξη. Και νομίζω θα σαρώσει γιατί τώρα πια τα αυτοκίνητά της είναι και πολύ μοντέρνα και όμορφα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!