PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Ολλανδίας: Νίκη προβάδισμα στο πρωτάθλημα για τον Verstappen!

Σε έναν αγώνα δίχως απρόοπτα, αυτή ήταν η 17η νίκη του Verstappen στην καριέρα του και η 7η στους μέχρι τώρα 13 αγώνες (o Hamilton έχει 4), η οποία του χαρίζει και πάλι το προβάδισμα στο πρωτάθλημα. Το βάθρο συμπλήρωσαν οι Mercedes των Hamilton και Bottas.

Με καθαρές καιρικές συνθήκες και έντονο αέρα η εκκίνηση στην πίστα του Zandvoort ήταν καθαρή με τον Verstappen να έχει πολύ καλό πέταγμα και τις δύο Mercedes να ακολουθούν. Ευτυχώς δεν υπήρξε καμία δραματική επαφή αλλά μόλις στον 3ο γύρο η McLaren του Ricciardo κάπνισε λάδι. Ο Perez είχε αλλάξει μέρη από τη μονάδα ισχύος και είχε ξεκινήσει από την pit-lane τον αγώνα, ενώ ένα μπλοκάρισμα τον ανάγκασε να μπει νωρίτερα ξανά στα pits για αλλαγή ελαστικών.

Τα περισσότερα μονοθέσια (εκτός μάχης ο Raikkonen λόγω Covid-19) ξεκίνησαν με μαλακή γόμα και όλα έδειχναν πόσο σημαντική θα ήταν η τακτική (με ένα ή δύο pitstops) που θα ακολουθούσε η κάθε ομάδα. Έτσι και έγινε με τους πρωτοπόρους να προχωρούν σε δεύτερο pit-stop και τον Bottas από μεγάλη απόσταση απλά να παρακολουθεί για να ελέγξει μια θέση στο βάθρο με τον Perez να μάχεται για να ανέβει όσο πιο ψηλά μπορούσε. Εξαιρετικός o Gasly που κρατούσε πίσω του τις Ferrari. Θεαματικό ήταν ένα τετακέ του Vettel.

Στη συνέχεια όλα κύλησαν όπως ήταν αναμενόμενο με την Red Bull να αποδεικνύει την ανωτερότητα του μονοθεσίου της και τις Mercedes (η φθορά των ελαστικών δεν επέτρεψαν στον Hamilton κάτι παραπάνω), Ferrari, Alpine, McLaren να ακολουθούν. Νίκη, λοιπόν, για τον Verstappen, βάθρο για τις Mercedes, πολύ καλός ο Gasly, θετική εμφάνιση από τις Ferrari και Alpine, απογοήτευση από τις McLaren, μαχητικός ο Perez που μπήκε στους βαθμούς, εξαιρετικός και ο Alonso που προσπέρασε στο τέλος τον Sainz.

Δυσαρέσκεια για τον Bottas που δεν άκουσε τις εντολές και έκανε ταχύτερο γύρο. Κάτι που διόρθωσε στο τελευταίο γύρο ο Hamilton. Αξιοσημείωτο είναι πως ο Max Verstappen σημείωσε τον 1.000ό του γύρο ως μπροστάρης στην F1 και είναι μόλις 23 ετών.

Επόμενος αγώνας σε περίπου ένα μήνα στη Μόντσα για το GP Ιταλίας (12 Σεπτεμβρίου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button