NEA

Η BMW μειώνει τις εκπομπές CO2 στον κύκλο ζωής του αυτοκινήτου κατά 40% έως το 2030

Η BMW σχεδιάζει να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής των οχημάτων της – συμπεριλαμβανομένης της διαδικασίας παραγωγής – τουλάχιστον κατά 40% από τα επίπεδα του 2019- έως το 2030.

Για να επιτευχθεί αυτό, η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα το Μόναχο σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό των ανακυκλωμένων και επαναχρησιμοποιήσιμων υλικών που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των οχημάτων της από 30% σε 50%.

Η BMW αρχικά ήταν απρόθυμη να ορίσει μια αυστηρή προθεσμία για τη σταδιακή κατάργηση των ορυκτών καυσίμων στα αυτοκίνητα, επισημαίνοντας τα ζητήματα της έλλειψης υποδομής φόρτισης σε όλη την ΕΕ και αλλού.

Να τονιστεί  τέλος ότι η αυτοκινητοβιομηχανία έχει θέσει μια σειρά στόχων βιωσιμότητας, μεταξύ των οποίων και αυτός της παραγωγής τουλάχιστον των μισών πωλήσεων του Ομίλου BMW από ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030 και μείωση των εκπομπών CO2 ανά όχημα και χιλιόμετρο κατά τουλάχιστον μισό από τα επίπεδα του 2019 στο ίδιο χρονικό διάστημα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!