NEAPINED

Η Mercedes EQE είναι ο αντίπαλος του Tesla Model S

Στην έκθεση του Μονάχου κάνει το ντεμπούτο της μία ακόμα ηλεκτρική Mercedes-Benz, η πολύ σημαντική EQE η οποία φέρνει την πολυτέλεια και το ψηφιακό υπόβαθρο της ναυαρχίδας EQS σε ένα πιο ευρύ κοινό.

Πρόκειται για το δεύτερο μοντέλο, μετά την EQS που βασίζεται το δάπεδο EVA2, διαθέτοντας ένα τετράθυρο αμάξωμα με εντυπωσιακές αναλογίες, τη νέα σχεδιαστική αντίληψη της σειράς μοντέλων EQ, πολλές μοντέρνες λεπτομέρειες, άκρως εντυπωσιακά φωτιστικά σώματα τόσο εμπρός όσο και πίσω καθώς και πολύ ξεχωριστές ζάντες των 19 και 20 ιντσών.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι με συντελεστή αεροδυναμικής αντίστασης μόλις 0,20 είναι μαζί με την ΕQS τα πιο αεροδυναμικά αυτοκίνητα του κόσμου.

Το μήκος της αγγίζει τα 4,946 μέτρα, κάτι που την φέρνει στα 27 εκατοστά πιο μικρή από την EQS, ενώ κατά 8 εκατοστά μικρότερο είναι και το μεταξόνιο. Παρ’ όλα αυτά η εταιρία δεν τις στέρησε τις κορυφαίες τεχνολογίες που υπάρχουν και στην EQS με πιο σημαντικό το εντυπωσιακό ταμπλό Hyperscreen των 56 ιντσών το οποίο διατίθεται ως προαιρετικός εξοπλισμός.

Σε αρχική φάση θα υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η EQE 350 με ένα ηλεκτρικό μοτέρ και απόδοση στους 292 ίππους, ενώ λίγο αργότερα θα υπάρξει και μία πιο ισχυρή έκδοση. Μέσα στο 2022 θα παρουσιαστούν και οι τετρακίνητες εκδόσεις με δύο μοτέρ, καθώς και η κορυφαία AMG EQE 53 η οποία θα αποδίδει πάνω από 750 ίππους.

Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα στις 90 kWh, θα μπορεί να φορτίζει στα 170 kW και η αυτονομία που ανακοινώνει η εταιρία φθάνει στα 660 χιλιόμετρα. Η φόρτιση από το 10 έως το 80% σε ταχυφορτιστή DC διαρκεί μόλις 31 λεπτά.

Η κυκλοφορία του μοντέλου αναμένεται μέσα στο 2022 και θα βρεθεί απέναντι σε καταξιωμένα ηλεκτρικά μοντέλα της κατηγορίας όπως το Tesla S και το BMW i4.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!