ΑΓΩΝΕΣ

Ο Valtteri Bottas θα αγωνίζεται για την Alfa Romeo

Από τη νέα σεζόν ο Bottas θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Alfa Romeo ως αντικαταστάτης του Raikkonen.

Ο 32χρονος νυν πιλότος της Mercedes έχει υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για αρκετά χρόνια (και όχι μόνο για έναν) με την Alfa Romeo, ενώ η έλευσή του στην ομάδα θα συνδυαστεί και με την αλλαγή των κανονισμών.

Ο Bottas θα πάρει τη θέση του Kimi Raikkonen, που στο τέλος της σαιζόν θα τερματίσει την καριέρα του. Στη Φόρμουλα 1 τουλάχιστον όπου ο Φινλανδός έχει 9 νίκες, 17 poles, 63 podiums. Στην Mercedes ο αντικαταστάτης του αναμένεται να είναι ο George Russell.

Γεννημένος στην Nastola της Φινλανδίας στις 28 Αυγούστου του 1989, ο Bottas έχτισε μια εντυπωσιακή πορεία στους αγώνες με μονοθέσια, αποτελώντας μόλις τον 2ο οδηγό στην ιστορία που κατέκτησε την ίδια χρονιά (2008) τους θεσμούς Formula Renault Eurocup και Formula Renault Northern European Cup. Τα δύο αμέσως επόμενα χρόνια κέρδισε το Masters of Formula 3, ενώ στον πρώτο του χρόνο στο GP3 Series κατέκτησε 4 νίκες και τον τίτλο, αποδεικνύοντας την ετοιμότητα του για την κορυφαία μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Το ντεμπούτο του στην Formula 1 πραγματοποιήθηκε το 2013 με την ομάδα της Williams, με τον Φινλανδό να δείχνει αμέσως το ταλέντο του και να εξασφαλίζει μια θέση στη Mercedes το 2017.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!