NEA

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα και από την Genesis από το 2025

Μόνο ηλεκτρικά οχήματα θα λανσάρει από το 2025 η πολυτελής μάρκα του Hyundai Motor Group.

Η Genesis θα καταργήσει σταδιακά τις εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης και θα μετατοπιστεί αποκλειστικά στα ηλεκτρικά με μπαταρίες και αργότερα με κυψέλες καυσίμου. Με την κίνηση αυτή στοχεύει στον τριπλασιασμό των παγκόσμιων πωλήσεων της σε 400.000 οχήματα ετησίως.

Η πολυτελής μάρκα του Hyundai Motor Group σημειώνει ότι όλα τα νέα οχήματα θα είναι ηλεκτρικά από το 2025, με μια διπλή προσέγγιση που επικεντρώνεται σε πλήρως ηλεκτρικά οχήματα αλλά και σε  κυψέλες καυσίμου υδρογόνου.

Προς επίρρωση των παραπάνω, η Genesis θα εγκαταλείψει την τεχνολογία εσωτερικής καύσης από τo 2025, πράγμα που σημαίνει ότι η Genesis θα εγκαταλείψει τις υβριδικές τεχνολογίες (mild hybrid, plug-in κλπ.), όπως τονίζεται.

Μέχρι το 2030, η παγκόσμια γκάμα της Genesis θα αποτελείται από οκτώ μοντέλα EV και  σχεδιάζει να επιτύχει παγκόσμιες πωλήσεις 400.000 οχημάτων ετησίως. Να τονιστεί ότι το 2020, η Genesis σημείωσε ρεκόρ πωλήσεων, με  128.365 πωλήσεις παγκοσμίως.

Στις φωτογραφίες βλέπετε το πρώτο ηλεκτρικό της Genesis, το GV60, το οποίο βασίζεται φυσικά στην ειδική για την ηλεκτροκίνηση πλατφόρμα E-GMP του ομίλου. Έτσι θα έχει μπαταρίες με ενεργειακή χωρητικότητα από 58 έως και 77,4 kWh, δυνατότητα φόρτισης 400 και 800V αλλά και παροχή ενέργειας σε ηλεκτρικούς καταναλωτές, αυτονομία που θα προσεγγίζει τα 500 χιλιόμετρα και διαμορφώσεις με έναν ή δύο ηλεκτροκινητήρες.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!