NEAPINED

H Mercedes-Benz EQG Concept είναι ο προπομπός της ηλεκτρικής G-Class [video]

Στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου, η Mercedes-Benz παρουσιάζει ένα πρωτότυπο με την ονομασία EQG το οποίο δείχνει σε πρώτη προβολή το πως θα είναι η ηλεκτρική διάδοχος της θρυλικής G-Class.

To ΕQC που παρουσιάστηκε δείχνει αρκετά κοντά το μοντέλο παραγωγής, καθώς κρατά πολλά από τα στοιχεία του αμαξώματος της G-Class της δεύτερης γενιάς (W463) ενώ διαθέτει στοιχεία από τα ηλεκτρικά μοντέλα της σειράς EQ όπως την φωτιζόμενη κλειστή γρίλια εμπρός.

Υπάρχουν επίσης LED φωτιστικά σώματα ενσωματωμένα στην οροφή, φωτιζόμενες πλευρικές μπάρες, ζάντες 22 ιντσών ειδικής σχεδίασης, πιο αεροδυναμικοί προφυλακτήρες και ένα μεγάλο κουτί φόρτωσης αντικειμένων στην θέση που βρισκόταν η ρεζέρβα.

Αν κα πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο, θα συνεχίσει να βασίζεται στο πλαίσιο τύπου σκάλας της G-Class, ενώ θα υπάρχει και πάλι ανεξάρτητη ανάρτηση εμπρός και άκαμπτος άξονας πίσω. Αυτό σημαίνει ότι θα διατηρήσει και στη νέα εποχή τα σημαντικά off road πλεονεκτήματά της, με την μπαταρία η οποία θα είναι προσαρμοσμένη στο πλαίσιο να κατεβάζει πιο χαμηλά το κέντρο βάρους.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για το ηλεκτρικό σύστημα πρόωσης, καθώς το αυτοκίνητο βρίσκεται ακόμα στο στάδιο της εξέλιξης. Πάντως είναι σίγουρο ότι θα διαθέτει τέσσερα ξεχωριστά μοτέρ, ένα σε κάθε τροχό, τα οποία θα ελέγχονται και θα συνδυάζονται από μία εξελιγμένη κεντρική μονάδα.

Με βάση αυτές τις προδιαγραφές είναι προφανές ότι θα μιλάμε για κάτι ακόμα πιο γρήγορο από την ήδη φοβερή G63, ενώ χάρη και στο μοτέρ δύο ταχυτήτων, θα μπορεί -σύμφωνα με την Mercedes- να ανεβαίνει σε απίστευτες κλίσεις λόγω και της άμεσα αποδιδόμενης ροπής.

Προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την επίσημη παρουσίαση της EQG όμως είναι σίγουρο ότι όταν αυτό θα γίνει θα δημιουργήσει πραγματική αίσθηση και θα δώσει νέες διαστάσεις στις off road ικανότητες.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!