NEA

Στο Κουβέιτ ένα από τα μεγαλύτερα εργοστάσια ανακύκλωσης ελαστικών στον κόσμο

Περισσότερα από 42 εκατομμύρια ελαστικά οχημάτων που έχουν πεταχτεί στην άμμο του Κουβέιτ έχουν αρχίσει να ανακυκλώνονται, μετά και το τεράστιο πρόβλημα στο περιβάλλον ένα από τα μεγαλύτερα νεκροταφεία ελαστικών στον κόσμο.

Ο τεράστιος χώρος απορρίψεων ήταν μόλις 7 χιλιόμετρα (4 μίλια) από ένα κατοικημένο προάστιο και οι κάτοικοι ενοχλήθηκαν από τις περιοδικές μεγάλες πυρκαγιές που απελευθερώνουν επιβλαβές μαύρο καπνό.

Στο μεταξύ το Κουβέιτ, το οποίο θέλει να χτίσει 25.000 νέα σπίτια στο εν λόγω νεκροταφείο.. ολοκλήρωσε τη μεταφορά όλων των ελαστικών σε μια νέα τοποθεσία στο αλ-Σάλμι, κοντά στα σύνορα με τη Σαουδική Αραβία, όπου έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες ανακύκλωσης.

Σε ένα εργοστάσιο που διευθύνεται από την εταιρεία ανακύκλωσης EPSCO Global General Trading, οι υπάλληλοι ταξινομούν και τεμαχίζουν ελαστικά παλιοσίδερα, πριν πιέσουν τα σωματίδια σε ελαστικά πλακάκια δαπέδου.

«Το εργοστάσιο βοηθά την κοινωνία καθαρίζοντας τα παλιά ελαστικά και τα μετατρέπει σε καταναλωτικά προϊόντα», δήλωσε ο συνεργάτης και διευθύνων σύμβουλος της EPSCO, Alaa Hassan από την EPSCO, προσθέτοντας ότι εξάγουν επίσης προϊόντα σε γειτονικές χώρες του Κόλπου και την Ασία.

Το εργοστάσιο της EPSCO, που ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Ιανουάριο του 2021, μπορεί να ανακυκλώσει έως και 3 εκατομμύρια ελαστικά ετησίως, ανέφερε η εταιρεία. Τα απορρίμματα ελαστικών αποτελούν ένα σημαντικό περιβαλλοντικό πρόβλημα παγκοσμίως, λόγω του μεγάλου όγκου τους και των χημικών που μπορούν να απελευθερώσουν.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!