NEA

Τα πιο ενδιαφέροντα κινέζικα στην έκθεση στο Μόναχο

Η κάθοδος της Great Wall Motor στην Ευρώπη με… ηλεκτρικό σκαραβαίο και ένα plug-in υβριδικό με ηλεκτρική αυτονομία 150 χιλιομέτρων!

Ένα ηλεκτρικό κόμπακτ αυτοκίνητο και ένα plug -in υβριδικό SUV θα λανσάρει στην Ευρώπη το 2022, η κινεζική  Great Wall Motor, όπως δήλωσε από τη διεθνή έκθεση του  Μονάχου φιλοδοξώντας έτσι να μπει σφήνα στους μεγάλες παίκτες της αγοράς.

Το Wey Coffee 01 έτοιμο για την γερμανική αγορά

Πρόκειται για ένα ενδιαφέρον PHEV με δίλιτρο turbo μοτέρ 203 ίππους (συνδυαστικά 450) που έχει μια μεγάλη μπαταρία 41 kWh για να προσφέρει ηλεκτρική κίνηση για 150 χιλιόμετρα. Μάλιστα, η κινεζική  αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε ότι θα αρχίσει να λαμβάνει παραγγελίες για το plug-in υβριδικό  SUV μοντέλο της, το Coffee 01, για τη γερμανική αγορά στα τέλη του 2021.

Το μοντέλο της Great Wall Motor, θα εκκινήσει τις πωλήσεις της, το πρώτο εξάμηνο του 2022 και θα κυκλοφορήσει στο εμπόριο με το σήμα WEY. Στο μεταξύ η  κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένεται να ανακοινώσει σύντομα και άλλες ευρωπαϊκές αγορές εκτός από τη Γερμανία για το Coffee 01.

Το ηλεκτρικό Ora Cat θυμίζει σκαραβαίο

Σε ό,τι αφορά το ηλεκτρικό κόμπακτ αυτοκίνητο της κινεζικής Great Wall, τονίστηκε ότι θα έρθει επίσης στην Ευρώπη το 2022, με τις παραγγελίες να ανοίγουν στα τέλη του 2021, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί σε ποιες αγορές θα πωληθεί.

Σε κάθε περίπτωση  το ηλεκτρικό μοντέλο της Great Wall θα είναι στην ομπρέλα της εταιρίας ORA και θα ονομάζεται Cat (όπως copy-cut;). Το Ora Cat διακρίνεται για τις ρετρό γραμμές του αφού θυμίζει το αρχικό Volkswagen Beetle, αλλά και κάτι από Alfa Romeo MiTo και Fiat 500Z, ενώ θα διαθέτει έχει αυτονομία έως 400 χιλιόμετρα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!