NEA

Βρέθηκε ο αντίπαλος του Tesla Model X

Κατάματα τον ανταγωνισμό στα ηλεκτρικά SUV φιλοδοξεί να κοιτάξει η Lotus, καθώς θα λανσάρει ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV το επόμενο έτος.

Το Lotus SUV θα είναι αντίπαλος σε μέγεθος με το Tesla Model X, ενώ  Θα είναι το πρώτο από τα τέσσερα νέα ηλεκτρικά μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το SUV, με την κωδική ονομασία Type 132, θα ακολουθείται από ένα μεγάλο ηλεκτρικό sedan το 2023 και ένα μεσαίο ηλεκτρικό SUV το 2025. Ένα σπορ αυτοκίνητο που είχε ανακοινωθεί στο παρελθόν και αναπτύχθηκε με το εμπορικό σήμα της Renault Alpine θα φτάσει στις εκθέσεις το 2026.

Τα νέα μοντέλα της φίρμας, εκτός από το σπορ αυτοκίνητο, θα κατασκευαστούν στο νέο της εργοστάσιο στο Γουχάν της Κίνας, το οποίο τελικά θα έχει τη δυνατότητα να κατασκευάζει 150.000 οχήματα ετησίως.

Αναφορικά με τις λεπτομέρειες της κατασκευής των SUV και των sedan, τονίζεται ότι θα κατασκευαστούν με βάση την αρχιτεκτονική Premium EV της Lotus, γνωστή εσωτερικά ως Evolution.

Η πλατφόρμα, όπως αναφέρεται, επιτρέπει μεγάλες μπαταρίες μεγέθους μεταξύ 92-120 κιλοβατώρες. Μάλιστα η Lotus υποσχέθηκε ότι οι εκδόσεις υψηλότερης απόδοσης θα επιταχύνουν από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από τρία δευτερόλεπτα.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!