NEA

Η Intel Corp θα επενδύσει 80 δισ. ευρώ σε εργοστάσια παραγωγής ημιαγωγών στην Ευρώπη

Μεγαλώνει ο κύκλος των επιχειρήσεων που θέλουν να επενδύσουν στους ημιαγωγούς, ειδικά τώρα που τα αυτοκίνητα γίνονται υπολογιστές… με ελαστικά, όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι εν δυνάμει επενδυτές στα μικροτσίπ.

Συγκεκριμένα η Intel Corp δήλωσε την Τρίτη ότι θα μπορούσε να επενδύσει έως και 80 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ευρώπη κατά την επόμενη δεκαετία για να αυξήσει την ικανότητα παραγωγής τσιπ, που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη η ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel Pat Gelsinger, μιλώντας στην έκθεση αυτοκινήτου IAA του Μονάχου, είπε ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει τις τοποθεσίες δύο μεγάλων νέων ευρωπαϊκών εργοστασίων κατασκευής τσιπ μέχρι το τέλος του έτους.

Υπάρχουν εικασίες σχετικά με πιθανές τοποθεσίες παραγωγής, με τη Γερμανία και τη Γαλλία να θεωρούνται κορυφαίοι υποψήφιοι, ενώ και η Πολωνία έχει μπει στο κάδρο… αφού όπου η Intel έχει ήδη παρουσία εκεί.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!