NEAPINED

Προχωρά η Toyota με τις solid state μπαταρίες [video]

Η Toyota ήδη βρίσκεται σε στάδιο εξέλιξης ενός πρωτότυπου αυτοκινήτου με τις πολλά υποσχόμενες ξηρού ηλεκτρολύτη μπαταρίες solid state.

Πρόκειται για ένα Ι.Q. Concept, το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην έκθεση του Τόκιο το 2019, ως ένα αυτόνομο όχημα. Από τότε χρησιμοποιήθηκε σε διάφορες εκδηλώσεις επίδειξης της Toyota και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στο  παρακάτω βίντεο το βλέπουμε να αναγράφεται στο πλάι ότι χρησιμοποιεί μπαταρίες solid state.

Η Toyota επιβεβαίωσε ότι ήδη από τον Ιούνιο του 2020 κάνει τις δοκιμές με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ώστε να συλλέξει τις απαραίτητες πληροφορίες. Πληροφορίες αναφέρουν πως θα είναι έτοιμη σε μια πενταετία για να λανσάρει ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες στερεού τύπου.  

Ήδη η ιαπωνική εταιρία έχει ανακοινώσει ότι θα επενδύσει τουλάχιστον 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την εξέλιξη των δικών της ηλεκτρικών μοντέλων μέχρι το τέλος της δεκαετίας. Ανάμεσα σε αυτά και τα ηλεκτρικά με κυψέλες καύσιμου υδρογόνου.

Δείτε εδώ πως λειτουργούν και γιατί οι solid state είναι το μέλλον.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!