NEA

Στοπ της Νέας Υόρκης στους κινητήρες εσωτερικής καύσης

Ολοένα και περισσότερες χώρες και πόλεις του πλανήτη υπόσχονται να μειώσουν τις εκπομπές καυσαερίων, προκειμένου να περιορίσουν τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

 Αυτή τη φορά η κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Κάθι Χοτσούλ υπέγραψε την Τετάρτη ένα νομοσχέδιο που θέτει ως στόχο όλα τα νέα επιβατικά αυτοκίνητα και τα ελαφριά φορτηγά να είναι μοντέλα μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2035.

Ο ψηφισθείς νόμος καθορίζει τους κανονισμούς που απαιτούν υψηλότερο αριθμό οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Στόχος είναι το 2035 όλα τα οχήματα που θα πωλούνται στη Νέα Υόρκη να είναι ηλεκτρικά.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ επιδιώκει να προωθήσει τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων για να μειώσει την κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και να βοηθήσει στην επίτευξη των παγκόσμιων στόχων για την επιβράδυνση της κλιματικής αλλαγής που προκαλείται από τον άνθρωπο.

Η Νέα Υόρκη δήλωσε ότι για να επιτύχει τους κλιματικούς της στόχους θα χρειαστούν οι 400.000 από τα 2 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων της πόλης να μεταβούν σε ηλεκτρικά οχήματα έως το 2030. Η πόλη μάλιστα υπόσχεται να εγκαταστήσει ένα δίκτυο 10.000 σημείων φόρτισης έως το 2030.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!