NEA

H Mercedes σταματά την εξέλιξη των plug-in υβριδικών

Η Mercedes-Benz είναι από τις πρώτες εταιρίες που ανακοινώνουν ότι σταματά την εξέλιξη των plug-in υβριδικών μοντέλων, με στόχο να αφοσιωθεί περισσότερο στις αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις τους.

Τα plug-in υβριδικά είναι μια ενδιάμεση λύση που συνδυάζουν τα προτερήματα της ηλεκτροκίνησης και της αυτονομίας των συμβατικών αυτοκινήτων. Ωστόσο, παραμένουν ακριβά λόγω της πολύπλοκης τεχνολογίας τους και παρόλο που υπάρχουν διάφορα κίνητρα, κυρίως φοροαπαλλαγές για εταιρική χρήση.

Από την άλλη υπάρχουν πολλές αμφιβολίες για τα νούμερα σε καταναλώσεις και ρύπους που ανακοινώνουν οι εταιρίες για αυτά μιας και σπανίως ένας εταιρικός χρήστης τα φορτίζει (επειδή συνήθως έχει πληρωμένα τα έξοδα κίνησης).

Όπως και να έχει η Mercedes φαίνεται να κατευθύνεται στην κατάργηση των PHEV και στην αφοσίωση της πλήρως στα ηλεκτρικά BEV. Συγκεκριμένα, η εταιρία θα διαθέτει όσα plug-in μοντέλα έχει στις τωρινές τους γενιές και πιθανότατα να διατηρήσει την τεχνολογία αυτή στα υψηλών επιδόσεων, όπως στην AMG GT 63 S E Performance με τα 843 άλογα.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!