NEA

Κυκλοφόρησε το πρώτο ηλεκτρικό pick-up στον κόσμο

Στην αγορά των ΗΠΑ κυκλοφόρησε χθες για πρώτη φορά το πρώτο ηλεκτρικό pick-up στον κόσμο, από την νεοσύστατη εταιρεία EV Rivian, που είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που το έφερε στην καταναλωτική αγορά, κερδίζοντας έτσι την Tesla, τη General Motors και άλλους φυσικά κατασκευαστές.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Rivian, RJ Scaringe, έγραψε στο Twitter ότι ήδη πρώτη παράδοση του μοντέλου R1T για έναν πελάτη έφυγε από τη γραμμή συναρμολόγησης το πρωί στο εργοστάσιό της, στο Normal του Illinois.

«Μετά από μήνες κατασκευής οχημάτων προ-παραγωγής, σήμερα το πρωί το πρώτο μας όχημα πελατών έφυγε από τη γραμμή παραγωγής μας στο Normal! Οι συλλογικές προσπάθειες της ομάδας μας κατέστησαν δυνατή αυτή τη στιγμή », είπε. «Ανυπομονώ να τα δούμε στα χέρια των πελατών μας!»

Εκπρόσωπος της Rivian επιβεβαίωσε ότι τα οχήματα που παράγονται είναι πωλήσιμα. Αρνήθηκε ωστόσο να συζητήσει τα σχέδια της εταιρείας για αύξηση της παραγωγής.

Η Rivian αναμένεται να είναι η πρώτη από μια χούφτα αυτοκινητοβιομηχανιών που θα παράγει ηλεκτρικό pick-up μέχρι το επόμενο έτος. Η GM αναμένεται να ακολουθήσει το αυτό το φθινόπωρο με το GMC Hummer EV pick-up. Από κοντά και η Ford  και στη συνέχεια η Tesla, η οποία πρόσφατα ανέβαλε τις παραδόσεις του Cybertruck για τα τέλη του 2022.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!