NEA

Η VW είναι έτοιμη να προσπεράσει την Tesla στα ηλεκτρικά

Οι αναλυτές της αγοράς βλέπουν την αλλαγή σκυτάλης στην κορυφή των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025, με την VW να παίρνει κεφάλι.

Κανείς δεν περίμενε πως η Tesla θα μπορούσε να εξελιχθεί μέσα σε μια δεκαετία ο μεγαλύτερος παίχτης της ηλεκτροκίνησης παγκοσμίως. Όπως και το ότι είναι η αυτοκινητοβιομηχανία με την μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση στις ΗΠΑ. Ωστόσο, στο παιχνίδι έχουν μπει πλέον και παραδοσιακοί κατασκευαστές που χρόνο με το χρόνο μπαίνουν όλο και πιο βαθιά στην ηλεκτροκίνηση.

Η VW είναι η εταιρία που δείχνει πιο ικανή, όχι μόνο του μεγέθους της αλλά και των πολλών νέων ηλεκτρικών μοντέλων που παρουσιάσει σε ακατάπαυστους ρυθμούς. Μάλιστα το πρόγραμμά της προβλέπει πάνω από 70 ηλεκτρικά νέα μοντέλα μέχρι το 2030.

Από την άλλη η Tesla προφανώς και δεν κάθεται άπραγη, καθώς ετοιμάζει δύο νέα εργοστάσια, ένα στο Τέξας και ένα στο Βερολίνο τα οποία θα λειτουργήσουν μέσα στο 2021 και θα αποσυμφορήσουν την τεράστια ζήτηση που έχουν τα αυτοκίνητά της σε όλο τον πλανήτη. Αλλά και πάλι η VW αναμένεται πριν το τέλος της δεκαετίας να πρωταγωνιστήσει στην ηλεκτροκίνηση δίχως να ξεχνάμε τις Hyundai – Kia.

Νίκος Βαϊλακάκης

O Νίκος μπορεί να είναι από τα πιο πρόσφατα μέλη στην ομάδα, αλλά διαθέτει πολυετή εμπειρία ως δημοσιογράφος από παλιά. Ακόμη και πριν δημιουργηθεί το caroto.gr!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!