NEAΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Πόσο λέτε πως αξίζει ένα βιβλίο για την Lamborghini Miura;

Η συλλεκτική αξία της Miura γιγαντώνεται συνεχώς, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως ακόμη και ένα βιβλίο για το ιταλικό μοντέλο κοστίζει 6,5 χιλιάδες ευρώ!

Στο χρηματιστήριο των συλλεκτών αυτοκινήτων μια καλοσυντηρημένη Miura κοστίζει περίπου 1-1,5 εκατομμύριο ευρώ όταν το 1967 και με τις τρέχουσες ισοτιμίες η τιμή πώλησης της ήταν κάτω από τις 20.000 ευρώ (περίπου 130.000 σημερινά ευρώ). Ο μύθος που έχει δημιουργηθεί για το ιταλικό κουπέ είναι ανάλογος της διαχρονικής ομορφιάς του αποτελώντας ένα κόσμημα που δεν πρέπει να λείπει από κάθε σοβαρή συλλογή.

Παράλληλα, για την Miura έχουν χυθεί τόνοι μελανιού και έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα και βιβλία. Υπάρχει όπως ένα  ξεχωριστό βιβλίο με τίτλο «The Lamborghini Miura» που είχε κυκλοφορήσει πριν από πολύ καιρό και είχε γραφτεί από το ειδικό στα classic cars Simon Kidston, ο οποίος έχει πλέον την δική του εταιρία πώλησης πανάκριβων και πολύ σπάνιων classics.

Η αρχική ου τιμή ήταν στα περίπου 250 ευρώ και ήταν πράγματι πολύ ακριβό για εκείνη την εποχή και μάλιστα για ένα αυτοκίνητο. Για την συγγραφή του χρειάστηκαν πάνω από δύο δεκαετίες έρευνας και στις 454 σελίδες του υπάρχουν και συνεντεύξεις με όλους ενεπλάκησαν στο σχέδιο της Miura.

Επιπρόσθετα η τύπωση του είχε περιοριστεί σε μόλις 762 αντίτυπα. Ένα συμβολικό νούμερο αφού τόσες ήταν και οι Miura που κατασκευάστηκαν. Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο βιβλίο και ένα από τα αντίτυπα διαθέτουν οι εκδόσεις Horton Books στην Βρετανία έναντι 6.500 ευρώ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!