NEAPINED

H Alfa Romeo κράζει τον ανταγωνισμό με τα high-tech ταμπλό

«Δεν πουλάω iPad με αυτοκίνητο γύρω του, πουλάω Alfa Romeo», δήλωσε ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Alfa Romeo, o Jean-Philippe Imparato. Έχει άδικο;

Μήπως ορισμένες εταιρίες προκειμένου να εντυπωσιάσουν το έχουν παρακάνει με τις οθόνες στο ταμπλό; Δεν λέμε, καλή αυτή του ταμπλό, αρκεί να έχει εύκολο μενού στην πλοήγηση και σωστό χειρισμό ώστε να  μην αποσπάται η προσοχή του οδηγού από τον δρόμο. Δεν λέμε, καλή και εκείνη του πίνακα οργάνων, αλλά και ο αναλογικός με μία σχετικά μεγάλη trip computer οθόνη δεν μας χαλάει.

Περίπου το ίδιο διαμηνύει και ο CEO της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, ο οποίος δήλωσε στο BFM Business πως η εταιρία του κατασκευάζει αυτοκίνητα και όχι κινητούς υπολογιστές. Κάτι βέβαια που δεν αρέσει να ακούν οι προμηθευτές του συγκεκριμένου hardware. Ωστόσο, κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και δεν είναι λίγοι οι σχεδιαστές που έχουν φορτώσει με πολλές και εντυπωσιακές gadget οθόνες τα μοντέλα τους.

Η Alfa Romeo δεν σκοπεύει να ακολουθήσει αυτή την τάση και στόχος είναι η σχεδίαση και η παραγωγή οδηγοκεντρικών αυτοκινήτων με όσο το δυνατόν λιγότερες οθόνες. Ο Imparato πρόσθεσε ότι τα μελλοντικά αυτοκίνητα Alfa Romeo θα πρέπει να μεταφέρουν το συναίσθημα ακόμη και χωρίς την ηχητική απόλαυση από έναν κινητήρα καύσης.

Ήδη η ιταλική εταιρία (ή καλύτερα ο όμιλος Stellantis) έχει ανακοινώσει πως από το 2027 και μετά από τα εργοστάσια της θα βγαίνουν μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Έως τότε έχουμε καιρό και η επόμενη νέα Alfa Romeo που θα δούμε θα είναι η Tonale, η οποία θα παρουσιαστεί μέσα στο 2022 και θα έχει και plug-in υβριδική έκδοση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!