NEAPINED

Πόσοι Έλληνες αγόρασαν όχημα διπλού καυσίμου στο οκτάμηνο;

Εξακολουθούν να προσελκύουν σημαντική μερίδα Ελλήνων καταναλωτών τα καινούργια οχήματα που κάνουν χρήση είτε φυσικό αέριο, είτε υγραέριο, όπως αυτό φανερώνεται από τα στοιχεία των πωλήσεων που δημοσιοποιεί ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το μερίδιο αγοράς αυτών των οχημάτων ανέρχεται στο 1,60% από τις 75,148 συνολικές πωλήσεις του οκταμήνου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2021. Τούτο σημαίνει ότι περίπου 1.202 νέα οχήματα αποκτήθηκαν από τους Έλληνες καταναλωτές, με μοναδικό κριτήριο φυσικά την οικονομία στη χρήση τους, αλλά και το κόστος απόκτησης σε σχέση με ένα υβριδικό κλπ.

Το εφετινό μερίδιο είναι ιδιαίτερο σημαντικό, αρκει να σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι το μερίδιο αγοράς ήταν στο 0,10% και επιβεβαιώνει θα έλεγε κανείς ότι η οικονομία στο κόστος μετακίνησης είναι πρωταγωνιστικός παράγοντας στην επιλογή του νέου οχήματος.

Στα δε μεταχειρισμένα, όσοι κάτοχοι έχουν επιλέξει να τοποθετήσουν σύστημα διπλού καυσίμου, πετυχαίνουν γρηγορότερη πώληση σε σχέση με όσα κινούνται μόνο με βενζίνη, όπως επισημαίνουν στο Caroto, φορείς της αγοράς.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!