NEA

Στοκάρουν ημιτελή οχήματα οι αυτοκινητοβιομηχανίες

Ο γερμανικός κατασκευαστής φορτηγών Traton δήλωσε σήμερα ότι οι πωλήσεις του τον Σεπτέμβριο επλήγησαν ιδιαίτερα από την παγκόσμια έλλειψη τσιπ και άλλων ανταλλακτικών αυτοκινήτων και ότι η εταιρεία αναμένει ότι οι ελλείψεις θα συνεχιστούν και το επόμενο έτος.

“Οι παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού δεν έχουν μόνο τσιπ, αλλά πολλά άλλα προϊόντα … και η κατάσταση είναι πιθανό να συνεχιστεί φέτος και του χρόνου”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Mattias Grundler.

Η προειδοποίηση έρχεται μετά και από δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Daimler Truck, Martin Daum την περασμένη Παρασκευή, ο οποίος τόνισε ότι τα αποθέματα σε ημιτελή οχήματα συσσωρεύονται καθώς όλοι αγωνίζονται να εξασφαλίσουν ανταλλακτικά για την εκπλήρωση των παραγγελιών τους.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παλεύουν εδώ και μήνες με τις παγκόσμιες ελλείψεις στην αλυσίδα εφοδιασμού, αναγκάζοντάς τους να αναστείλουν την παραγωγή και να μειώσουν τις προβλέψεις για τα μελλοντικά έσοδα, χωρίς σαφή ένδειξη τερματισμού της κρίσης.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!