PINEDΑΓΩΝΕΣ

GP Ρωσίας: Αυτή ήταν η 100η νίκη για τον Lewis Hamilton!

Σε ένα αρχικά ήσυχο Grand Prix επικράτησε το φαβορί Hamilton και η έξυπνη/ έγκυρη κίνηση να βάλει τα βρόχινα ελαστικά. Κρίμα για τον 21χρονο Norris που κρατούσε τα ηνία του αγώνα, αλλά λανθασμένα στους τελευταίους γύρους κράτησε τα σλικ ελαστικά. Μεγάλο κερδισμένος και τυχερός από την αναμπουμπούλα ο Verstappen που από τελευταίος τερμάτισε στην 2η θέση. Στο βάθρο η Ferrari με τον Sainz σε έναν αγώνα που στο τέλος θύμιζε πατινάζ. Ο Hamilton πέρασε 2 βαθμούς μπροστά από τον Verstappen.

To GP Ρωσίας ξεκίνησε με McLaren, Ferrari και Williams, κάτι που είχαμε να δούμε από το 2004 στην Βραζιλία, ενώ οι ομάδες είχαν στραμμένο το βλέμμα στον καιρό. O Bottas ξεκίνησε από την 15η θέση λόγω αλλαγής κινητήρα, πιο πίσω και ο Leclerc για τον ίδιο λόγο, ενώ ο Verstappen εκκίνησε τελευταίος λόγω της ποινής του στην Μόντσα.

Σε μια καθαρή εκκίνηση ο Norris έκανε καλή εκκίνηση αλλά ο Sainz κατάφερε να περάσει μπροστά προμηνύοντας μεταξύ τους μία μεγάλη μάχη. Ο Verstappen ανέβαινε συνεχώς θέσεις και μεγάλο ρόλο θα έπαιζε η τακτική με την αλλαγή των ελαστικών και τα γρήγορα pitstops. Ο Sainz μπήκε νωρίς και μέχρι τον 16ο γύρο μπορείτε να δείτε παρακάτω πως ήταν η κατάταξη.

Ο αγώνας κύλησε μέχρι τα μισά δίχως απρόοπτα και εκπλήξεις με τα μονοθέσια να μπαίνουν για τα pitstops και την πίστα να παραμένει στεγνή αφού η βροχή έπιασε προς το τέλος του αγώνα. Μετά την ολοκλήρωση των pitstop το τοπίο άρχισε να ξεκαθαρίζει με τον Hamilton να πιέζει αλλά στους τελευταίους γύρους και μετά από ένα γλίστρημα του Norris έκοψε ρυθμό επειδή η πίστα γλιστρούσε.  

Πέντε γύρους πριν την καρό σημαία έγινε χαμός στα pits με πολλά μονοθέσια να μπαίνουν για αλλαγή ελαστικών σε βρόχινα. Ο Hamilton μπήκε και αυτός στα pits με το Norris να συνεχίζει με τα σκληρά και να ρισκάρει με τα σλικ λάστιχα και με την βροχή να δυναμώνει. Ο Norris, όπως ο Leclerc κ.α., πλήρωσαν την επιλογή τους να μείνουν με τα σλικ με τον 21χρονο της McLaren να τερματίζει 7ος. Μεγάλος ωφελημένος ο Verstappen, στο βάθρο ο Sainz, παρακάτω η κατάταξη του αγώνα στο Σότσι με το βρόχινο σασπένς.

Επόμενος αγώνας στην Κωνσταντινούπολη για το GP Τουρκίας (10 Οκτωβρίου, στις 16:00), δείτε εδώ την βαθμολογία στο πρωτάθλημα.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button