NEA

Σε 200.000 ευρώ οι ζημιές σε αυτοκίνητα από τις καλοκαιρινές πυρκαγιές – Πόσα αυτοκίνητα δηλώθηκαν;

Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιριών – μελών της, για την πρώτη εκτίμηση των ζημιών από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας τον Αύγουστο του 2021. Συγκεκριμένα δηλώθηκαν συνολικά 778 ζημιές με αρχική πρόβλεψη αποζημιώσεων συνολικά € 38,5 εκατ.

Από αυτές, 742 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων €38,3 εκατ.) και 36 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση περίπου €200.000).

Με αφορμή την έρευνα, ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ σχολίασε ότι «Oι ασφαλιστικές επιχειρήσεις κινήθηκαν με υπευθυνότητα και ταχύτητα στην καταγραφή των ζημιών και τη διαδικασία της αποζημίωσης και σε αυτό το καταστροφικό συμβάν.

Οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού απέδειξαν για ακόμα μία φορά το χαμηλό ποσοστό ασφαλιστικής κάλυψης κατοικιών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα. Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών, τις πρώτες 32 ημέρες από την έναρξη της λειτουργίας της κρατικής πλατφόρμας, 5.768 πολίτες υπέβαλαν αιτήσεις για κρατική αρωγή σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, οπότε ο αριθμός των αιτήσεων πιθανόν να αυξηθεί. Στην ασφαλιστική αγορά δηλώθηκαν 742 ζημιές στις ασφαλίσεις περιουσίας, άρα από τα νούμερα αυτά φαίνεται πως μόνο το 13% των κατοικιών και επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές από τις πυρκαγιές, ήταν ασφαλισμένο.

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!