NEAPINED

Είναι το μέλλον οι εναλλάξιμες μπαταρίες;

Η Geely σκοπεύει να δημιουργήσει 5.000 σταθμούς ανταλλαγής μπαταριών στην Κίνα έως το 2025.

Δεν πρόκειται για κάτι καινούργιο. Φανταστείτε σταθμούς ηλεκτρικών αυτοκινήτων όπου ένας οδηγός θα το επισκέπτεται για να ανταλλάξει την άδεια μπαταρία με μια γεμάτη. Κάτι παρόμοιο έχει ήδη ανακοινώσει η Nio και όπως φαίνεται αυτή είναι μια ιδέα που αρέσει στους Κινέζους. Για την Κίνα.

Η εν λόγω ιδέα αποκτά ακόμη μεγαλύτερο νόημα από την στιγμή που η Geely ανακοίνωσε πως προχωρά με το πρόγραμμα ανταλλαγής μπαταριών E-Energee με την όλη διαδικασία να μην ξεπερνά το ένα λεπτό! Περίπου μισό λεπτό ταχύτερα από την αρχική πρόβλεψη.

Το πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά πριν από τέσσερα χρόνια με περισσότερα από 1.000 άτομα στην ομάδα R&D. Ο πρώτος σταθμός ανταλλαγής μπαταριών E-Energee κατασκευάστηκε στο Τσονγκκίνγκ τον Σεπτέμβριο του 2020, ακολουθούμενος ένα χρόνο πιο μετά από περισσότερους σταθμούς σε 10 κινεζικές επαρχίες.

Στόχος είναι η κατασκευή 5.000 σταθμών ανταλλαγής μπαταριών σε όλη την Κίνα έως το 2025, καθιστώντας την υπηρεσία διαθέσιμη σε περισσότερους ανθρώπους. Αν θέλετε να δείτε πως λειτουργεί το πρόγραμμα ανταλλαγής μπαταριών μπορείτε να δείτε εδώ αυτό της Nio που διαρκεί τρία λεπτά της ώρας. Ενδιαφέρον, δε νομίζετε;

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Ένα σχόλιο

  1. Περιττός ο οποιοσδήποτε χαρακτηρισμός της μεθόδου. Το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι ότι η ανθρωπότητα θα καταλήξει εκεί όταν δεν θα υπάρχει τίποτα άλλο να επιλέξει. Τότε, όταν δεν θα υπάρχει καμία άλλη μέθοδος μετακίνησης, αυτός ο τρόπος επαναφόρτισης θα είναι ανεκτός.
    Είναι γεγονός ότι η αλόγιστη χρήση της ηλεκτροκίνησης δημιουργεί όλο και περισσότερα προβλήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!