NEA

Το car sharing επεξεργάζεται το Μεταφορών για το κυκλοφοριακό της Αθήνας;

Για έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό στις μεταφορές και το κυκλοφοριακό, που θα αλλάξει την εικόνα στην Αθήνας και γενικότερα της Αττικής, έκανε λόγο ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις υποδομές κ. Γιώργος Καραγιάννης, μιλώντας στο ραδιόφωνο στου Σκάι 100,3

Σύμφωνα με τον υφυπουργό, αυτήν την ώρα το υπουργείο επεξεργάζεται και θα ανακοινωθεί σύντομα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή ένα ολοκληρωμένο project για το κυκλοφοριακό, αφού δεν είναι θέμα ενός υπουργείου μόνο. Όπως εξήγησε ο κ. Καραγιάννης, το κυκλοφοριακό δεν είναι ελληνικό φαινόμενο, αλλά παγκόσμιο, παρατηρείται σε όλες τις μεγαλουπόλεις, αφού η κίνηση έχει αυξηθεί λόγω του κορωνοϊού και το ίδιο έχει γίνει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

«Στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, παρακολουθήσαμε την κατάσταση όπως διαμορφώθηκε, εργαστήκαμε πάνω σε ένα πλέγμα μέτρων και ο υπουργός ανακοίνωσε τον «Καθαρό Δακτύλιο». Που ναι μεν θα υπάρχουν τα μονά – ζυγά ΙΧ, αλλά θα κλείσουν και παραθυράκια που τώρα υπάρχουν».

Σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υποδομών, θα κινούνται ελεύθερα τα ηλεκτρικά οχήματα εντός του Δακτυλίου ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε και το Παρατηρητήριο Μεταφορών. «Να καθίσουν όλοι οι αρμόδιοι, ο δήμος, η περιφέρεια, οι συγκοινωνιολόγοι, τα υπουργεία να αποφασίσουν τα μέτρα που χρειάζονται για να αλλάξουμε τις λειτουργίες της πόλης. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όποιες παρεμβάσεις γίνουν θα είναι δίκαιες και θα υπηρετούν τη λογική του μέτρου».

Μάλιστα, όπως ανέφερε στις προτάσεις που επεξεργάζεται το υπουργείου είναι και η σωστή εφαρμογή του «carpooling» και του «car sharing».

Κώστας Χαλκιαδάκης

Πέρα από τους τέσσερις τροχούς η μεγάλη του αγάπη είναι να παίζει λύρα και φυσικά να πατά σε κρητική γη...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!